Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διευκρινιστική επιστολή από τον Βασίλειο Ν. Μηλιώνη

Διευκρινιστική επιστολή από τον Βασίλειο...

Ο πατέρας του, ο γνωστός συγκοινωνιολόγος και πολιτικός μηχανικός Νίκος Μηλιώνης έσβησε στα 67 του χρόνια

Διευκρινιστική επιστολή εστάλη από τον Βασίλειο Ν. Μηλιώνη, υιό του εκλιπόντος συγκοινωνιολόγου και πολιτικού μηχανικού Νίκου Μηλιώνη στον απόηχο της κηδείας του πατέρα του που έγινε στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου στις 24 Οκτωβρίου 2019.

Να θυμίσουμε πως ο Νίκος Μηλιώνης έσβησε μετά από καρδιακό επεισόδιο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου εργαζόταν το τελευταίο διάστημα. Ετάφη στην Μεσσηνιακή Μάνη.

Το κείμενο του Βασιλείου Ν. Μηλιώνη έχει ως εξής:

«Κατά την γνώμη μου, όταν κάποιος τοποθετείται δημόσια καλόν είναι να λαμβάνει απάντηση κατά τον αυτόν τρόπο.

Το πώς επιλέγει ο καθένας να δρά είναι αμιγώς προσωπικό του ζήτημα και ως προς αυτό είναι ελεύθερος. Το πώς επιλέγει να πολιτεύεται και ποιές καταστάσεις να εκμεταλλεύεται γι’ αυτό  υπάγεται μεν στο προηγούμενο, όμως όταν αναφέρεται σε άλλους ανθρώπους αυτοί με την σειρά τους έχουν δικαίωμα να απαντήσουν.

Με αφορμή τον θάνατο του πατέρα μου διάβασα κάποιο πλήθος άρθρων και σχολίων από ετερόκλητες πλευρές. Όλα αυτά θεωρώ πως τον «τιμούσαν» (αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να τιμηθεί κάποιος μετά θάνατον), επειδή ανέφεραν κομμάτια της ζωής του σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο που και ο ίδιος τα εξέθετε στις αφηγήσεις του (όποιος τον γνώριζε ξέρει καλά πόσο γλαφυρές ήταν αυτές).

Ωστόσο υπήρξαν και τοποθετήσεις εντελώς αντίθετες στο πνεύμα σκέψης και δράσης του, οι οποίες μάλιστα θέλησαν να στηρίξουν και το αντίθετο.  Όποιος ήταν στην εξόδιο ακολουθία είχε την ευκαιρία να ακούσει έναν τόσο ξύλινο λόγο, που έκανε τον προηγηθέντα λόγο του ενός εκ των κληρικών να φαντάζει ακριβώς το αντίθετο.

Δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να ασχοληθώ με το γεγονός, αν ο Λαλήσας περιοριζόταν στα «συντροφικά» που ήθελε να πεί. Όμως ο κος αυτός (για τον οποίον ομολογώ πως δεν έχω καμία απολύτως προσωπική γνώμη, μη γνωρίζοντάς τον) προέβη σε κάτι που ο πατέρας μου ποτέ δεν έκανε για τον εαυτό του. Αυτό ήταν να φορέσει ταμπέλες.

Εξηγούμαι: ο Νίκος Μηλιώνης ποτέ δεν θέλησε να αποκτήσει ούτε την ταμπέλα του αθέου, ανεξάρτητα απ’ το αν κινείτο στον χώρο της Αριστεράς, ούτε την ταμπέλα του ευσεβούς φιλοθέου, ανεξάρτητα απ’ το αν επιθυμούσε κάθε χρόνο να ψάλλει τα Εγκώμια της Μ.Παρασκευής στο λατρεμένο του χωριό. Αν ήθελε, ήξερε τον τρόπο.

Επίσης, ποτέ του δεν όρισε εκπρόσωπο ώστε να τον χαρακτηρίζει αντ’ αυτού, αλλά και να όριζε, είμαι σίγουρος ότι ο Λαλήσας δεν θα ετύγχανε επιλογής σε καμία των περιπτώσεων.

Ο πατέρας μου είχε διαχωρισμένα τα πράγματα στο μυαλό του και αναγνώριζε την διάκριση μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου. Το θέμα της πίστεως ήταν γι’ αυτόν κάτι το προσωπικό και ποτέ του δεν το χρησιμοποίησε κατά τρόπον που να επικουρεί το προφίλ που, ούτως ή άλλως είχε, στον χώρο της Αριστεράς.  Ως φαίνεται υπάρχουν άνθρωποι που το χρησιμοποιούν, αλλά η επιθυμία μου δια του παρόντος είναι να εμποδίσω την πρόθεσή τους να εντάξουν τον πατέρα μου μέσα σ’ αυτούς. Άλλωστε στην ζωή του, πέραν των νεανικών του αγώνων, προχώρησε και επέτυχε όχι με την ιδιότητα του αριστερού, αλλά με την ιδιότητα του μηχανικού και, πάνω απ’ όλα, θεωρώ (με όλη την μεροληψία που με διακατέχει) σε συνδυασμό με τα ποιοτικά στοιχεία του χαρακτήρα του.

Δι’ ευχών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις