Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Θα πληρώσει πάνω από 45.000 σε ξενοδόχο - Παλιές οι οφειλές

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Θα πληρώσει πάνω από 45.0...

Από το παρελθόν έρχεται το χρέος

Το ποσό των 45.852 ευρώ καλείται να αποπληρώσει το ΔΗΠΕΘΕ σε Πατρινό επιχειρηματία, ιδιοκτήτη κεντρικού ξενοδοχείου. Μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, την Δευτέρα, το θέμα ήρθε ξανά στην επιφάνεια παρά την παρέλευση πολλών ετών από την τελευταία φορά που έγινε αναφορά σε χρέη και οφειλές προς τρίτους.

Το συγκεκριμένο χρέος δημιουργήθηκε από τις 13/3/2006 έως τις 15/6/2010, όταν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο φιλοξενούσε ηθοποιούς που δεν έμεναν στη Πάτρα και συμμετείχαν σε παραστάσεις ή ηθοποιούς που έρχονταν στην πόλη λόγω μετακλήσεων. Το ξενοδοχείο είχε υπογράψει σύμβαση με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας και το χρέος έφτασε σε 38.000 ευρώ. Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές που πέρασαν ήταν τρεις εκείνο το διάστημα. Ο Θέμης Μουμουλίδης από το 1999-2007, η Λυδία Κονιόρδου από το 2007 έως το 2009 και από τον Οκτώβριο του 2009 και για έναν ακόμα χρόνο, ο Γιάννης Βόγλης.

Από το ανωτέρω ποσό αποπληρώθηκε το 2015-2016 ένα μέρος της τάξεως των 12.500 ευρώ και έμεινε ένα υπόλοιπο 25.000. Ο τότε νομικός σύμβουλος του ΔΗΠΕΘΕ, ο οποίος όπως αναφέρθηκε στην συνεδρίαση δεν υπέγραψε ποτέ σύμβαση εργασίας με το θέατρο, συμβούλευσε τους υπευθύνους να μην δώσουν το παρών στην δίκη που έγινε σχετικά με την αποπληρωμή χρεών. Ισχυρίστηκε πως λόγω της παρέλευσης του χρόνου τα χρέη θα είχαν διαγραφεί. Μια λάθος κίνηση καθώς το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή των τόκων και των δικαστικών εξόδων στο ΔΗΠΕΘΕ, εφόσον δεν παρευρεθεί κανένας εκπρόσωπος. Με αποτέλεσμα το τελικό ποσό να ανέρχεται στα 53.000 ευρώ. Μετά από συμβιβασμό με τον επιχειρηματία έγινε έκπτωση 34% και το ποσό έφτασε στα 45.852 ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ στον προϋπολογισμού του 2019, προβλέπεται κωδικός 23.500 ευρώ για την μερική αποπληρωμή του συγκεκριμένου χρέους. Ενώ το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020, όταν θα ψηφιστεί ο νέος προϋπολογισμός από τον Δήμο.

πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις