Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Βούλτσος, Ντάβαρης και Τρουμπουνέλης στην παράσταση "Άνθρωποι και Ποντίκια" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Βούλτσος, Ντάβαρης και Τρουμπουνέλης στη...

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα γύρω στα Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Ως γνωστόν η νέα θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα είναι το αριστουργηματικό έργο του Αμερικανού δραματουργού Τζων Στάινμπεκ «Άνθρωποι και Ποντίκια» που θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Για το ποιος θα το σκηνοθετήσει δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό αν και είχε ακουστεί το όνομα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Σταύρου Τσακίρη.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ήδη έκλεισε η διανομή των ρόλων και επί σκηνής θα δούμε Πατρινούς ηθοποιούς όπως τον Διονύση Βούλτσο που ήταν και πέρυσι στην παράσταση του Κώστα Τσιάνου «Η Τρισεύγενη», τον Γεράσιμο Ντάβαρη που δραστηριοποείται και στον πολυχώρο πολιτισμού «Μηχανουργείο» και τον Πάνο Τρουμπουνέλη, φρέσκο από την επιτυχία της θεατρικής παράστασης «Εγώ και ο Φρόιντ» στο Επίκεντρο+ σε σκηνοθεσία του Τζίμη Πολίτη ενώ όπως μάθαμε μεταξύ άλλων, στην παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» θα παίξουν και δύο νέα παιδιά που έχουν τελειώσει τη σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ, οι Δημήτρης Βαμβακάς και Γιάννης Θανασούλιας.

«Ο Τζορτζ αφουγκραζόταν ν' ακούσει τους μακρινούς ήχους. Για μια στιγμή πήρε ύφος ανθρώπου πρακτικού και μεθοδικού. Κοίτα πέρα απ' το ποτάμι, Λένι, και θα σου πω ώστε σχεδόν να το δεις". Ο Λένι γύρισε το κεφάλι του και κοίταξε προς την αντίπερα όχθη της λίμνης και ψηλά προς τις σκοτεινιασμένες πλαγιές των Γκάμπιλαν».

Στην Αμερική του μεσοπολέμου, του μεγάλου κραχ, ο γιγαντόσωμος κι απλοϊκός Λένι και ο μικρόσωμος κι έξυπνος Τζορτζ γυρνούν από τόπο σε τόπο, πλάνητες, αναζητώντας δουλειά. Ο Λένι δεν μπορεί να ξεχωρίσει το σωστό απ' το λάθος και του αρέσει ν' αγγίζει τα απαλά πράγματα - τη γούνα ενός ζώου, τα μαλλιά μιας κοπέλας. Οι δυο αταίριαστοι αλλά αχώριστοι φίλοι πιάνουν δουλειά σ' ένα αγρόκτημα, και εκεί, με αφορμή την όμορφη γυναίκα του μοχθηρού Κέρλι, που είναι ο γιος του αφεντικού, ξετυλίγεται μία τραγωδία.

Το "Άνθρωποι και ποντίκια" είναι μια σκληρή μα και βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων. Από το 1937 που εκδόθηκε, έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο θέατρο, έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και θεωρείται από τα αναμφισβήτητα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα.

*Ακόμα ετοιμάζεται και η «Γκόλφω» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη για λογαριασμό του ευέλικτου σχήματος Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου. Η παράσταση με το αγαπημένο στόρι του Τάσου και της Γκόλφως με φόντο τον Χελμό, θα κάνει πρεμιέρα τέλη Ιανουαρίου και για τους ηθοποιούς που θα παίξουν γνωρίζουμε μόνο ότι θα είναι ξανά ο Βασίλης Κόκκαλης.

*Ο Τζον Στάινμπεκ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture