Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βασίλης Κικίλιας: Το υπουργείο θα επιδοτήσει θερμάστρες για να καπνίζει έξω ο κόσμος

Βασίλης Κικίλιας: Το υπουργείο θα επιδοτ...

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

«Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στον ΣΚΑΙ. Για το πως θα είναι όλοι ευχαριστημένοι, δηλαδή και καπνίζοντες και μη καπνίζοντες, ο κ. Κικίλιας εξήγησε ότι αυτό θα γίνει, καθώς το υπουργείο σκοπεύει να επιδοτήσει θερμάστρες για να μην κάθεται ο κόσμος που καπνίζει στο κρύο.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και είναι ανάλογα του βάρους του αδικήματος.

Σχετικά με τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου, ο υπουργός τόνισε ότι οι αστυνομικοί πρώτοι από όλους θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή και θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

Ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι η τακτική που ακολουθεί δεν είναι τιμωρητική και θεωρεί τους Έλληνες πολίτες «συμπαίκτες» του στον αγώνα μείωσης του καπνίσματος και των αρνητικών επιδράσεών του. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε εκείνους που δεν επιθυμούν να είναι εκείνοι και τα παιδιά τους παθητικοί καπνιστές, ωστόσο μεγάλο είναι το ποσοστό και των καπνιστών που συμφωνούν με το νόμο, όπως υποστήριξε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις