Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το success story της πατρινής εταιρείας που προσφέρει καλύτερη υγεία με λάδι και ρόδι!

Το success story της πατρινής εταιρείας ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Κωνσταντινός Μαμμάσης και Κωνσταντίνος Μπινιέρης μίλησαν στο thebest.gr

Όλο και εξελίσσεται η εταιρεία Of Dreams & Knowledge® από την Πάτρα που εξειδικεύεται στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης βιολειτουργικών τροφίμων που μπορούν να προσφέρουν φυσικές λύσεις σε προβλήματα υγείας και χρόνιες ασθένειες.

Η Of Dreams & Knowledge που δρύθηκε το 2013 στην Πάτρα και αποτελείται από μια ομάδα επιστημόνων και επιχειρηματιών με εξειδίκευση στην τέχνη της βιοδυναμικής καλλιέργειας, τη μηχανική, την οργανωσιακή διαχείριση και τη βιοχημεία.

Στόχος της είναι να χτίσει μια πρωτοποριακή σειρά φυσικών βιολειτουργικών τροφίμων με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα προς όφελος της ανθρώπινης υγείας με την υποστήριξη της βιοδυναμικής καλλιέργειας.

Να σημειώσουμε ότι τα προϊόντα της έχουν κερδίσει τα έξης βραβεία:

Το MILESTONE® Συμπύκνωμα Ροδιού με Εκχύλισμα Σπόρων Ροδιού κέρδισε το BRONZE Award στο Healthy Diet Awards 2020 στην κατηγορία Functional Products Healthy Food Product of the Year   και το MILESTONE® BIO Υψηλό Φαινολικό Ελαιόλαδο κέρδισε το SILVER Award στο OLYMPIA Awards Health & Nutrition 2019. 

Για το εγχείρημα μίλησαν στο thebest.gr, εκ μέρους της εταιρείας, ο Κωνσταντίνος Μαμμάσης και ο Κωνσταντίνος Μπινιέρης. 

 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 στην Πάτρα και αποτελείται από μια ομάδα επιστημόνων και επιχειρηματιών με εξειδίκευση στην τέχνη της βιοδυναμικής καλλιέργειας, τη μηχανική, την οργανωσιακή διαχείριση και τη βιοχημεία

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κ. Κωνσταντίνο Μαμμάση...

Πώς άρχισε τη διαδρομή της  η Of Dreams & Knowledge; Ποιος είναι ο στόχος της εταιρείας;

Η Of Dreams & Knowledge® εξειδικεύεται στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης βιολειτουργικών τροφίμων που μπορούν να προσφέρουν φυσικές λύσεις σε προβλήματα υγείας και χρόνιες ασθένειες. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 στην Πάτρα και αποτελείται από μια ομάδα επιστημόνων και επιχειρηματιών με εξειδίκευση στην τέχνη της βιοδυναμικής καλλιέργειας, τη μηχανική, την οργανωσιακή διαχείριση και τη βιοχημεία. O στόχος της εταιρείας είναι να χτίσει μια πρωτοποριακή σειρά φυσικών βιολειτουργικών τροφίμων με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα προς όφελος της ανθρώπινης υγείας με την υποστήριξη της βιοδυναμικής καλλιέργειας.

Συνεργάζεστε με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και όχι μόνο. Ποιος είναι ο ρόλος τους στην όλη διαδικασία;

Συνεργαζόμαστε με το Τμήμα Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, με το Τμήμα Φαρμακευτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με το Yale School of Public Health της Αμερικής. 

Το MILESTONE®  BIO Υψηλό Φαινολικό Ελαιόλαδο και το MILESTONE® BIO Εκχύλισμα Ροδιού στέλνονται πρώτα στα εργαστήρια των Πανεπιστημίων για χημικές εξετάσεις και μέτρηση της αντιοξειδωτικής τους ικανότητας. Παράλληλα συμμετέχουμε σε κλινικές δοκιμές για να εξεταστεί η βιοδιαθεσιμότητα και αποτελεσματικότητα των βιολειτουργικών μας τροφίμων.

Ο διεθνής ανταγωνισμός επιβάλλει στις επιχειρήσεις τη διαρκή αναζήτηση της καινοτομίας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγουν, για να μπορούν να συμμετέχουν στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας. Η ενεργή και αμοιβαία αλληλεπίδραση μεταξύ της ακαδημαϊκής/ ερευνητικής κοινοτητας και της δική μας επιχειρηματικής δράσης παίζουν σπουδαίο ρόλο στην έρευνα και την καινοτομία.

Ποια είναι ολόκληρη η διαδικασία μέχρι να προκύψει το τελικό προϊόν;

Για να μετατρέψουμε ένα τρόφιμο σε λειτουργικό πρέπει να προσέξουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Επιμελούμαστε όλης της καλλιεργητικής και παραγωγικής διαδικασίας, επιλέγουμε την καλύτερη πρώτη ύλη, ακολουθούμε πολύ υψηλά στάνταρ μεταφοράς, επεξεργαζόμαστε την φυτική μας παραγωγή με καινοτόμο τρόπο για να αυξήσουμε τα αντιοξειδωτικά οφέλη των προϊόντων μας και διαχειριζόμαστε το τελικό προϊόν «αργά» και με σεβασμό. Έτσι επιτυγχάνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πλέον ετοιμάζετε το δεύτερο προϊόν … Αυτή τη φορά ασχολείστε με το ρόδι. Γιατί το επιλέξατε;

Το δεύτερο προϊόν είναι το MILESTONE® BIO Εκχύλισμα Ροδιού, το οποίο προέρχεται από την ποικιλία Punica Granatum L.. Όπως πιστοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το καινοτόμο αυτό προϊόν αποτελεί μια φυσική πολύ ισχυρή πηγή πολυφαινολών (3000mg/kg), ασβεστίου (8000 mg/kg) και καλίου (7000mg/kg). Οι σημαντικότερες ιδιότητες  του είναι:

Ισχυρή αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση σε κυτταρικό επίπεδο Παρουσίαζει αντιοξειδωτική δραστηριότητα μέχρι και 3 φορές μεγαλύτερη από αυτή του πλούσιου σε φαινόλες πράσινου τσαγιού και του κόκκινου κρασιού...
Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και την αιμοσφαιρίνη
Ρυθμισή του μεταβολικού συνδρόμου και του σακχάρου στο αίμα
Προστατέυει τα νεφρά απο τις τοξίνες
Τονώνει το ανοσιοποιητικό και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες
Προστατέυει την καρδιά, τις αρτηρίες και το αγγειακό σύστημα

Πέρα από αυτά, προκαρτατικές έρευνες έχουν δείξει προστατευτική δράση για τον καρκίνο του προστάτη, τον καρκίνο του μαστού και του δέρματος. Επίσης προκαρτατικές έρευνες έχουν δείξει οτι ο χυμός του ροδιού βοηθά στην στυτική λειτουργία άφου η κατανάλωση του αυξάνει τη περιεκτικότητα του αίματος σε μονοξείδιο του αζώτου.

Ο βαθμός και η δύναμη της αντιοξειδώτικης δράσης του προϊόντος ταίριαξε απόλυτα με τη ταυτότητα της βιολειτουργικής σειράς MILESTONE®. Πάνω από όλα ο δημιουργός της ιδέας του εκχυλίσματος ροδιού Κωνσταντίνος Μπινιέρης μοιράζεται μάζι μας την ίδια φιλοσοφία: σεβασμό προς την φύση και δημιουργία φυσικών βιολογικών αντιοξειδωτικών τροφίμων με βάση τη βιοδυναμική καλλιέργεια.

Τα λειτουργικά τρόφιμα είναι τρόφιμα που έχουν δυνητικά θετική επίδραση στην υγεία πέρα από τη βασική διατροφή

Η αρχή έγινε την εισαγωγή του υψηλού φαινολικού λαδιού MILESTONE® ως βιολειτουργικό προϊόν στα φαρμακεία. Ποια είναι η φιλοσοφία του;

Η αγορά των  βιολειτουργικών τροφίμων είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς τομείς της καινοτομίας στην υγεία. Τα λειτουργικά τρόφιμα είναι τρόφιμα που έχουν δυνητικά θετική επίδραση στην υγεία πέρα από τη βασική διατροφή. Μπορούν να προωθήσουν τη βέλτιστη υγεία και να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

Η Of Dreams & Knowledge® καινοτόμησε στον κλάδο του ελαιολάδου με την εισαγωγή του υψηλού φαινολικού λαδιού MILESTONE® ως βιολειτουργικό προϊόν στα φαρμακεία και τα καταστήματα υγιεινής διατροφής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το  MILESTONE®  BIO Υψηλό Φαινολικό Ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο αντιοξειδωτικά βιολογικά ελαιόλαδα με διεθνείς διακρίσεις. 

MILESTONE®  Φιλοσοφία και Αξίες: Αργό – Ολιστικό - Οργανικό. Η πρωτότυπη συσκευασία και το branding του MILESTONE®  εισάγει μια νέα φιλοσοφία στην αγορά που ενθαρρύνει τον καταναλωτή να χρησιμοποιεί το υψηλής φαινολικής ποσόστωσης ελαιόλαδο ως φυσική αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη καθημερινή λύση.  Όλες μας οι ενέργειες για την παραγωγή βιολειτουργικών τροφίμων στοχεύουν στην διατήρηση των αρχών της βιοδυναμικής καλλιέργειας αποφεύγοντας με κάθε κόστος την χρήση χημικών λιπασμάτων.Το MILESTONE® αντικατροπτίζει την αναγκή για έναν πιο αργό ρυθμό ζωής, ολιστικής προσέγγισης εναρμονισμένο με την φύση. Είναι μια στάση ζωής made of DREAMS & KNOWLEDGE®.

Ποια είναι Τα οφέλη από την κατανάλωση του προϊόντος;

Το υψηλό φαινολικό ελαιόλαδο είναι μια νέα κατηγορία προϊόντος που βρίσκεται στο ενδιάμεσο μεταξύ του τροφίμου και του φαρμάκου, παρέχοντας εξαιρετικά παραδείγματα προϊόντων nutraceutical. Το  MILESTONE®  BIO Υψηλό Φαινολικό Ελαιόλαδο πιστοποιείται από το Τμήμα Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕU REG 432/2012, για την προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες. Το ωφέλιμο αποτέλεσμα αποκτάται από την ημερήσια πρόσληψη 5ml-10ml στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Πρόσφατες κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν τις ακόλουθες φαρμακολογικές και βιοχημικές ιδιότητες από την ημερήσια πρόσληψη υψηλού-φαινολικού ελαιολάδου:

Φυσική αντιφλεμονώδη λύση μέσω της ελαιοκανθάλης που έχει ισχύ όμοια με εκείνη της ιβουπροφαίνης
Με καρδιοπροστατευτική δράση μειώνει την αρτηριακή πίεση, αναστέλλει την οξείδωση της «κακής» (LDL) χοληστερόλης και βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.
Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2- το άγλυκο της ευρωπαϊνης βοηθά στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα
Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας
Προκαρτατικές μελέτες έδειξαν πως η ελαιοκανθάλη προστατεύει τους νευρώνες από νευροεκφυλιστικές ασθένειες  όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η νόσος Πάρκινσον.
Η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων του δέρματος και όλου του οργανισμού από το οξειδωτικό στρες.
Προκαρτατικές έρευνες έδειξαν ανασταλτική δράση στον πολλαπλασιασμό ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων, όπως λευχαιμίας, καρκίνου παχέος εντέρου και του μαστού.
Πού μοιάζει και πού διαφέρει η διαδικασία παραγωγής των δύο προϊόντων;

Ακολουθούμε αργόστροφες παραγωγικές διαδικασίας για να μην ταλαιπωρούμε το τελικό προϊόν. Αυτή αποτελεί την κυριότερη ομοιότητα. Η άντληση ελαίων είναι γενικότερα πιο απαιτητική διαδικασία εν συγκρίσει με την αρχική φάση χυμοποίησης. Βέβαια για την παραγωγή του εκχυλίσματος ροδιού χρησιμοποιούμε μία διαδικασία αφύγρανσης η οποία είναι εξίσου απαιτητική.

Σκοπεύετε να προχωρήσετε κα με κάτι άλλο, εκτός από το λάδι και το ρόδι;

Έχουμε ήδη προχωρήσει στο σχεδιασμό του τρίτου μας προϊόντος το οποίο αναμένεται στην αγορά στις αρχές του νέου έτους. Το σχεδιάσαμε σε συνεργασία με τον καθ. Κωνσταντίνο Πουλά, του τμήματος Φαρμακευτικής του Παν/μιου Πατρών. Πιστεύουμε πως είναι εξίσου καινοτόμο και θα έχει ως βάση τα κανναβιδοειδή. Είναι μία νέα αγορά η οποία υπολογίζεται να αποφέρει έσοδα άνω των 50 δις ευρω την επόμενη πενταετία. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα σχετικά με το νέο μας προϊόν αλλά σας αναφέρω με βεβαιότητα πως θα έχει εντυπωσιακές επιδόσεις σε πολλούς υγειοπροστατευτικούς δείκτες.

Ο στόχος μας για το μέλλον είναι η συνεχής επενδύση στη καινοτομία, στην ποιότητα, και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των προϊόντων μας

 Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον Κωνσταντίνο Μπινιέρη...

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με αυτό το εγχείρημα της Of Dreams & Knowledge;

Πριν δυο χρόνια συνάντησα τον Κωνσταντίνο Μαμμάση στο εργαστήριο υψηλού φαινολικού ελαιολάδου. Ανταλλάξαμε απόψεις και συνειδητοποιήσαμε πως μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία ζωής και συμπεριφοράς προς την φύση.

Από το 2011 παράγω το φρέσκο χυμό ροδιού BioJuicery καλλιεργώντας με φυσικό τρόπο 30 στρέμματα ροδιές, σε χωράφια που είναι τα μόνα πιστοποιημένα βιολογικά από την TUV Austria στην Αχαϊα. Είχα την ιδέα να δημιουργήσω ένα δυνατό αντιοξειδωτικό εκχύλισμα ροδιού. Η φιλοσοφία και η τοποθέτηση της MILESTONE® ήταν το ιδανίκο σπίτι και όχημα για να αναπτυχθεί και να «πετάξει» αυτή η ιδέα.

Η όλη προσπάθεια ξεκινά από το θησαυρό που κρύβεται στη γη. Ποια ήταν η σχέση σας μαζί της πριν την ενασχόληση με το λάδι και το ρόδι;

Πριν την ενάσχοληση μου με το ρόδι δεν είχα καμία σχέση με την φύση και τον πρωτογένη τομέα. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής της πόλης όμως μας είχε κουράσει. Έτσι το 2011 αποφασίσαμε με την σύντροφο μου Πάττυ Πετροπούλου να αλλάξουμε ριζικά την ζωή μας να επιστρέψουμε στα πατρογονικά εδάφη και να δημιουργήσουμε ένα μέρος όπου θα μεγαλώνουν τα παιδιά μας σε αρμονία με το περιβάλλον.

Επιχειρείτε να δώσετε με τα προϊόντα σας φυσικές λύσεις σε προβλήματα υγείας και χρόνιες ασθένειες… Μπορούμε να έχουμε κάποια παραδείγματα; Ακόμα και προσωπικές εμπειρίες…

Είναι γεγονός πως οι χρόνιες ασθένειες αυξάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, εν μέρει λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, αλλά και λόγω της αύξησης της κατανάλωσης τροφίμων υψηλής επεξεργασίας και χαμηλού κόστους. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των λειτουργικών τροφίμων είναι ένα: επιδρούν θετικά σε μία ή περισσότερες λειτουργίες-στόχους του οργανισμού και η ευεργετική επίδρασή τους προκύπτει όταν καταναλώνονται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.

Το MILESTONE®  BIO Υψηλό Φαινολικό Ελαιόλαδο και το MILESTONE® BIO Εκχύλισμα Ροδιού, οπώς ανάλυσάμε πιο πάνω μπορόυν να προσφέρουν φυσικές λύσεις επικεντρωμένες στον καταναλωτή σε πολλά από τα πιο προκλητικά προβλήματα υγείας και σε χρόνιες παθήσεις, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, μεταβολικό σύνδρομο, διαβήτη, ρευματικές ασθένειες, νευροεκφυλιστικές ασθένειες και καρκίνο.

Ποια θα λέγατε ότι είναι η διαφορά που κάνoυν στην αγορά τα δύο προϊόντα της εταιρείας;

Η ολιστική προσέγγιση που αρχίζει από την φιλοσοφία μας που αντικατροπτίζεται στον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στους καρπούς, στην καλλιέγεια, την παραγωγική καινοτομία έως την ριζικά νέα τοποθέτηση των προϊόντων ως βιολειτουργικά. Καλλιεργούμε με φυσικό τρόπο σε χωράφια που είναι πιστοποιημένα βιολογικά.

Σεβόμαστε όλα αυτά που μας παρέχει η φύση και θέλουμε να αφήσουμε πάνω της όσον το δυνατόν μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα. Μαζεύουμε τα άχυρα και την κοπριά από τους κτηνοτρόφους της περιοχής και τα κομποστοπιούμε προκειμένου να έχουμε ένα ουδέτερο λίπασμα για την καλλιέργεια μας.

Περιμένατε ότι θα υπάρχει αυτή η εξέλιξη και η ανταπόκριση;

Υπάρχει ισχυρή ανταπόκριση και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Είναι ένα εγχείρημα καλά σχεδιασμένο από μια δυνατή όμαδα ανθρώπων με διαφορετικές γνώσεις και με μια κουλτούρα επιστημονικών γνώσεων και συνεχούς κατάρτισης.

Οι ενέργειες μας τώρα έχουν επικεντωθεί σε μεγάλο βαθμό στην εκπαίδευση και υπεύθυνη ενημέρωση των καταναλωτών και των επαγγελματιών υγείας σε θέματα διατροφής και υγείας αυτών των προϊόντων έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν και να συστήσουν ορθολογικές επιλογές στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και υγιεινής δίαιτας.

 

Πού στοχεύετε για το μέλλον;

Ο στόχος μας για το μέλλον είναι η συνεχής επενδύση στη καινοτομία, στην ποιότητα, και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των προϊόντων μας. Όπως σας ανέφερε και ο Κωνσταντίνος Μαμμάσης στοχός μας είναι ο εμπλουτισμός της βιολειτουργικής σειράς MILESTONE®  με νέα προϊόντα που θα συνεχίσουν να έχουν ανταγωνιστική διαφοροποίηση.

* Of Dreams & Knowledge-MILESTONE 

Website

facebook

instagram 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις