Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Ήρα Κουρή απαντά στην "Ώρα Πατρών" για την ημερίδα του Καρναβαλιού

Η Ήρα Κουρή απαντά στην "Ώρα Πατρών...

Με γραπτή της δήλωση

Σε γραπτή της δήλωση η Προέδρος της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, αναφέρει τα εξής: 

«Μετά από αίτημα που κατέθεσε προφορικά στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Καρναβαλικού Οργανισμού η εκπρόσωπος της παράταξης «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ» για να δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους για το Καρναβάλι όλοι οι συμμετέχοντες στο σώμα, αίτημα που έγινε αποδεκτό ομόφωνα, ορίστηκε από την πρόεδρο η κατάθεση των θέσεων για το Καρναβάλι ως πρώτο θέμα συζήτησης για τη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου.

Ήταν γνωστό στα μέλη  ότι οι εισηγήσεις είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα και  δεν ήταν προς ψήφιση, ούτε στο σύνολό τους, ούτε στα επιμέρους στοιχεία τους. Έτσι, κατατέθηκαν οι απόψεις και δεν προέκυψε θέμα ψηφοφορίας από κανένα άλλον συμμετέχοντα παρά μόνο από την εκπρόσωπο της «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ» και μόνο για τη διοργάνωση ημερίδας.

Εμπεριστατωμένα απαντήθηκε από την πρόεδρο, κ.  Κουρή, ότι δεν μπορούσε να μπει προς ψηφοφορία η πρόταση και μάλιστα, ότι έχει ήδη ενημερωθεί από τον ΣΚΕΑΝΑ για τη διοργάνωση αντίστοιχης ημερίδας από  τον συγκεκριμένο φορέα το Δεκέμβρη. Έτσι μία τέτοια πρόταση  στην ουσία της δεν είναι επίκαιρη και χρήσιμη. Η εκπρόσωπος της « ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ» αντέδρασε επιμένοντας και  παράλληλα απαξιώνοντας με τα λόγια της το ρόλο του ΣΚΕΑΝΑ σε σχέση με το θεσμό του Καρναβαλιού.

Η ψήφιση του σχεδίου δράσεων του 2020 είναι υποχρεωτική διαδικασία και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται επιγραμματικά τόσο οι πολιτικές θέσεις, όσο και οι μελλοντικές δράσεις. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας προτάθηκε να επανέλθει η πρόταση για ημερίδα και να αφορά την επόμενη χρονιά. Δυστυχώς, η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ διακωμώδησε με την ανακοίνωσή της μία διαδικασία που επιβάλλεται και εφαρμόζεται εδώ και χρόνια.

Η επαναλαμβανόμενη καραμέλα με τα γνωστά επιχειρήματα «αρνείται να συζητήσει εκ των προτέρων με τους καθ ύλην αρμόδιους και να λάβει υπόψη της τις προτάσεις και απόψεις των εμπλεκόμενων στο θεσμό…. ότι το Καρναβάλι μας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται προς εξυπηρέτηση των στόχων του εκάστοτε πολιτικού κόμματος που έχει τα ηνία του Δήμου» αποδείχθηκε στις εκλογές του Μαΐου πικρή για αυτούς που την προσέφεραν στον λαό της Πάτρας.

Η δημοτική Αρχή πολιτεύεται με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και θεωρεί ότι η συνεργασία με τους φορείς της πόλης χωρίς αποκλεισμούς είναι ο δρόμος που αποδίδει καρπούς για τους συμπολίτες μας. Έχουμε μάθει να δουλεύουμε παρά να ρητορεύουμε, να ακούμε και να στηρίζουμε πρωτοβουλίες κοινωνικών φορέων. Από θέση ευθύνης και παρά τις οικονομικές δυσκολίες  και τις ελλείψεις προσωπικού συνεχίζουμε την προσπάθεια για εξυγίανση των οργανισμών του δήμου και για συμπόρευση με υγιείς κοινωνικές  δυνάμεις χωρίς εμπάθεια και κούφια ρητορεία»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις