Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε Αρχαία Ολυμπία και Ζαχάρω βρέθηκε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Σε Αρχαία Ολυμπία και Ζαχάρω βρέθηκε ο Ν...

Θα ακολουθήσουν τεχνικές συναντήσεις για να εξεταστούν διεξοδικά όλες οι εκκρεμότητες

Στην Ηλεία βρέθηκε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στο πλαίσιο των διαρκών επαφών του με τους φορείς & ιδιαίτερα με τους Δημάρχους των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Φαρμάκης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαο Κοροβέση, επισκέφθηκαν τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως καθώς επίσης και την λιμνοθάλασσα του Καϊάφα.

Κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γεώργιο Γεωργιόπουλο, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή και οι χρόνιες ελλείψεις, καθώς επίσης και η προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής ως πραγματικό επίκεντρο του Ολυμπισμού και ως «αιχμή του δόρατος» για την εξωστρέφεια του συνόλου της Δυτικής Ελλάδας.

Ακολούθησε η επίσκεψη στον Δήμο Ζαχάρως, όπου ο κ. Φαρμάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο, Κώστα Αλεξανδρόπουλο και συνεργάτες του, όπου επίσης τέθηκαν «επί τάπητος» όλες οι εκκρεμότητες της περιοχής, αλλά και οι σχεδιασμοί για το άμεσο μέλλον, με έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη.

Στη διάρκεια όλων των επαφών, συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν τεχνικές συναντήσεις, όπου όλες οι εκκρεμότητες θα εξεταστούν διεξοδικά, θα βρεθούν λύσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και θα πραγματοποιηθεί αναλυτικός σχεδιασμός, ενόψει και της νέας Προγραμματικής Περιόδου (2021-2027).

Με την ευκαιρία των σημερινών επαφών του στην Ηλεία, ο κ. Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής:

«Συνεχίζουμε το οδοιπορικό που έχουμε ξεκινήσει στους Δήμους της περιοχής μας. Σήμερα, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ολυμπία και τη Ζαχάρω και να συζητήσω με τους Δημάρχους για τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Από την πρώτη στιγμή δήλωσα πως η περιφερειακή Αρχή θεωρεί τους Δήμους ως τους πιο στενούς συνεργάτες της. Μαζί θα προχωρήσουμε, μαζί θα οργανώσουμε τις δράσεις μας και μαζί θα δημιουργήσουμε το μέλλον που αξίζει στους πολίτες της περιοχής. Στην δική μας αντίληψη, δεν υπάρχουν πρώτοι και τελευταίοι. Μπορεί να μην είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όμως όλοι ίσοι. Και όλοι διεκδικούμε ανάπτυξη και προκοπή. Αυτός είναι και ο τελικός στόχος. Προκοπή για όλους!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις