Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τελευταίο τριήμερο ζέστης αυτό της 28ης Οκτωβρίου - Ο Νοέμβριος στην Πάτρα μπαίνει με χειμωνιάτικη...φόρα!

Τελευταίο τριήμερο ζέστης αυτό της 28ης ...

Καλοκαιρία και τις επόμενες ημέρες

Mε καλοκαιρία φαίνεται ότι θα περάσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Ο χειμώνας έρχεται στην Πάτρα όμως μαζί με το Νοέμβρη από την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή οπού το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει τελείως.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Νικόλα Σερέτη για την πολη της Πάτρας:

Διατήρηση της καλοκαιρίας μέχρι και την Τετάρτη 30/10 στο σύνολο της χώρας, καθώς οι υψηλές βαρομετρικές πιέσεις θα εξακολουθήσουν να καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, εμποδίζοντας την διέλευση οποιασδήποτε ατμοσφαιρικής διαταραχής.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν στα επίπεδα των 27-29oC μέχρι και την Κυριακή, ενώ μικρή πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος από την Δευτέρα κατά 2-3oC, χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί η γενική καλοκαιρία στην χώρα.

Μόνη «παραφωνία» θα αποτελούν οι πρωϊνές ομίχλες κατά τόπους σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, διαφαίνεται μία τάση υποχώρησης των υψηλών βαρομετρικών πιέσεων από την περιοχή μας και μετατόπισης αυτών προς τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης (Ιβηρική χερσόνησος).

Γεγονός που σημαίνει ότι ψυχρότερες αέριες μάζες από τα βορειότερα τμήματα της Ευρώπης ενδέχεται να βρουν ανοιχτή δίοδο προς τα νότια αυτής, πυροδοτώντας κυκλογενέσεις στην περιοχή της κεντρο - ανατολικής Μεσογείου.

Έτσι λοιπόν, οδεύουμε προς πιθανή αλλαγή του καιρικού σκηνικού με βροχές, καταιγίδες και σημαντική πτώση του υδραργύρου από την ερχόμενη Πέμπτη 31/10 – Παρασκευή 1/11.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα ensemble για την πόλη της Πάτρας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις