Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ θα τιμηθεί από το Φε...

Το 18ο Φεστιβάλ στο Μαρακές, στο εξωτικό Μαρόκο θα διεξαχθεί από τις 29/11 έως τις 7/12/2019

Δύο μόλις μέρες πριν, στη Μορέλια του Μεξικό, ο βετεράνος Αμερικανός καλλιτέχνης Ρόμπερτ Ρέντφορντ τιμήθηκε μέσα σε μία ενθουσιώδη ατμόσφαιρα με βραβείο καλλιτεχνικής αριστείας από το 17ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Morelia. Tώρα όπως έγραψε το variety.com και το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ακολουθεί μία άλλη διοργάνωση, το 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές, στο Μαρόκο όπου ο 83χρονος Ρέντφορντ θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο και θα του απονεμηθεί βραβείο για το σύνολο της μεγάλης και σημαντικής καριέρας του ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός. Το 18ο Φεστιβάλ του Μαρακές - Marrakech Film Festival θα λάβει χώρα από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου 2019, ενώ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι η ηθοποιός Tilda Swinton.

Ο Ρέντφορντ, ένας από τους κορυφαίους συντελεστές του σύγχρονου κινηματογράφου δήλωσε ότι ήταν «μεγάλη τιμή η πρόσκληση μου στο Μαρακές, όπου μπορείς να συναντήσεις δημιουργούς και καλλιτέχνες που μοιράζονται τις ανησυχίες και τις απόψεις τους».

«Ευχαριστώ το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές γι’ αυτήν την γενναιόδωρη πρόσκληση», τόνισε ο ηθοποιός, σύμφωνα με το Variety.

Το αφιέρωμα που θα του κάνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές θα αποδώσει φόρο τιμής στην καριέρα του Ρέντφορντ ως σκηνοθέτη, ηθοποιό, παραγωγό, ακτιβιστή και ιδρυτή του Ινστιτούτου Sundance και του ομώνυμου Φεστιβάλ, το οποίο είναι το πρώτο φεστιβάλ στον κόσμο που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στον ανεξάρτητο κινηματογράφο.

Στο άρθρο του Variety, γίνεται και μία σύντομη αναδρομή στην πορεία του Redford στο σινεμά, στο Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «Συνηθισμένοι Άνθρωποι» το 1981 αλλά και σε άλλα βραβεία και διακρίσεις που έχει πάρει, όπως το τιμητικό Όσκαρ το 2002, το βραβείο από το Screen Actors Guild (Lifetime Achievement Award), το τιμητικό βραβείο από το Kennedy Center, το τιμητικό César τον περασμένο Φεβρουάριο και το βραβείο Légion d’Honneur που θεωρείται η ύψιστη διάκριση στην Γαλλία.

Ο Ρέντφορντ είχε επίσης τιμηθεί με το Presidential Medal of Freedom από τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο Obama το 2016.

Πέρυσι στο Φεστιβάλ του Marrakech είχαν παραστεί ο Martin Scorsese, ο Robert de Niro, η αείμνηστη Agnes Varda που έφυγε τον περασμένο Μάρτιο από τη ζωή και ο Μεξικανός σκηνοθέτης Guillermo Del Toro.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture