Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στερνό αντίο στον εκλεκτό εκλιπόντα Νίκο Μηλιώνη

Στερνό αντίο στον εκλεκτό εκλιπόντα Νίκο Μηλιώνη

Άφησε την τελευταία του πνοή στο Μπακού του Αζερμπαϊτζαν

Στερνό κατευόδιο σήμερα το πρωί στις 10.30 από συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και συντρόφους απηύθυναν στον εκλιπόντα Νίκο Μηλιώνη, που άφησε την τελευταία του πνοή  στο Μπακού του Αζερμπαϊτζαν, όπου εργαζόταν από 5ετίας σε μεγάλα οδικά έργα.

Για τον πρώην αγωνιστή της αντιδικτατορικής Ελληνικής  Κομμουνιστικής Οργάνωσης του «Ρήγα Φεραίου» στα δίσεκτα χρόνια της χούντας, όσοι από τα χρόνια εκείνα, και ήσαν πολλοί, βρέθηκαν  στον Ιερό Ναό του Αγ. Ανδρέα, για να τον αποχαιρετήσουν, είχαν να πουν τον καλό λόγο τους για τον συναινετικό πολίτη, για τον καλό συνάδελφο, για την οξυδέρκειά του, που τον ωθούσε να βλέπει τα πράγματα της πόλης με μάτι ανοικτό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ανάμεσα στο κοινό  που παραβρέθηκε στην νεκρώσιμη ακολουθία, διακρίνονταν άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών, της Νομικής, της Ιατρικής, της Πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και πολλοί άλλοι.

Η χήρα του Ρένα και ο γιος τους καθ' όλη τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής ήσαν παραστάτες στο φέρετρο του αείμνηστου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστη  στις 10.30, ενώ η σορός του  στην συνέχεια μεταφέρθηκε στη γενέτειρά του, την Μάλτα Αβίας στη Μάνη, όπου ώρα 4 μμ. έγινε η ταφή.

Για την ζωή και την κοινωνική προσφορά του αείμνηστου μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γρηγόρης, απευθύνοντας ελεγείο στη μνήμη του Νίκου Μηλιώνη, που μεταξύ άλλων  περιλάμβανε τα παρακάτω:

Ήσουν και συ, ένας από εκείνη την δράκα των ανθρώπων, που άνοιξαν νέους δρόμους στην κοινωνία μας, που πλούτισαν τους προβληματισμούς της και δημιούργησαν το όραμα ενός καλύτερου και δικαιότερου αύριο. Υπήρξες μέτοχος της άποψης, ότι η ουτοπία του σήμερα, είναι η πραγματικότητα του αύριο  και αυτό το αύριο θα 'ρθει και θα έχει μέσα του κάτι από σένα, κάτι από την φλόγα της νιότης σου και των προσδοκιών σου».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις