Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα δικαστήρια της Πάτρας για κλοτσιά σε κουτάβι που έγινε «ουστ»

Στα δικαστήρια της Πάτρας για κλοτσιά σε...

Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου

Μία υπόθεση κακοποίησης ζώου εκδίκασε το δικαστήριο της Πάτρας. Το φαινόμενο είναι όλο και πιο συχνό ενώ αυτή τη φορά στο  εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ένας πολίτης του δήμου Ερυμάνθου στο οποίο έκαναν μήνυση για κακοποίηση ζώου.

Η καταγγελία στις αρχές έγινε  από δύο γυναίκες φιλόζωες, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι , περνώντας έξω από ψησταριά στην Χαλανδρίτσα,  είδαν τον κατηγορούμενο να κλωτσάει ένα κουτάβι, το οποίο στη συνέχεια άρχισε να κουτσαίνει

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο ζώο δεν του ανήκει, αλλά, σύχναζε για αρκετές ημέρες στην ψησταριά και τρεφόταν από αποφάγια που του προσέφεραν οι πελάτες.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του, και συγκεκριμένα ότι ο ίδιος χτύπησε το κουτάβι με κλωτσιά. Όπως είπε, σηκώθηκε από την καρέκλα στην οποία καθόταν, και έκανε μόνο μια κίνηση για να εκφοβίσει το ζώο και να φύγει από δίπλα του.

«Δεν έκανα τίποτα κακό κύριε πρόεδρε. Σηκώθηκα πάνω και του φώναξα «ούστ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι κυρίες περνούσαν εκείνη τη στιγμή έξω από την ψησταριά με το αυτοκίνητό τους και με είδαν και σήμερα βρίσκομαι εδώ μπροστά σας» είπε ο κατηγορούμενος.

Η εισαγγελέας της έδρας, είχε αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου και για το κατά πόσο συμπεριφέρθηκε με βάναυσο τρόπο στο τετράποδο, όμως πρότεινε την αθώωσή του, γιατί όπως είπε, διαπίστωσε μεταμέλεια.

Τι είπε η υπεράσπιση

«Είπαμε να είμαστε φιλόζωοι, αλλά όχι να αποκτούμε και εξουσία, απονέμοντας δικαιοσύνη, εκεί που δεν έχουμε δικαίωμα» τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης, θέλοντας να επισημάνει ότι υπήρξε υπέρμετρη αντίδραση εκ μέρους των δύο γυναικών που έκαναν την καταγγελία.

«Το σκυλί τρόμαξε από το «ουστ» και οι κυρίες το παρεξήγησαν. Με υποθέσεις δεν δημιουργείται κατάφαση», επισήμανε ο συνήγορος υπεράσπισης, προβάλλοντας τις καταθέσεις τεσσάρων μαρτύρων υπέρ του κατηγορουμένου, δύο εκ των οποίων ήταν αστυνομικοί.

Τελικά το δικαστήριο, κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο, ο οποίος αποχώρησε ανακουφισμένος, καθώς η νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές φυλάκισης και διοικητικά πρόστιμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις