Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πλατεία Βουδ: Το στολίδι της Πάτρας που μετατράπηκε σε δημόσια ουρητήρια

Πλατεία Βουδ: Το στολίδι της Πάτρας που ...

Από τον Χρήστο Μωϋσίδη

Από τον αναγνώστη Χρήστο Μωϋσίδη, λάβαμε το παρακάτω κείμενο που αναφέρεται στην πλατεία Βουδ όπου το παλιό σχολικό συγκρότημα του 12ου και του 17ου δημοτικού έχει μετατραπεί σε δωρεάν υπαίθρια ουρητήρια.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο του αναγνώστη, Πλατεία Βουδ: το στολίδι της Πάτρας.

Το κέντρο της Πάτρας είναι γεμάτο από ιστορικές συνοικίες οι οποίες συνδέθηκαν άρρηκτα με πρόσωπα και γεγονότα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έκαναν την Πάτρα, την πόλη που είναι σήμερα. Μπορεί να βρει κανείς κρυμμένα διαμάντια σε όλους τους δρόμους και τις γειτονιές της... Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνοικία Βουδ με το δικό της στολίδι, τα δωρεάν υπαίθρια ουρητήρια, στον χώρο όπου βρισκόταν το παλιό σχολικό συγκρότημα του 12ου και του 27ου Δημοτικού σχολείου. Και δεν είναι μόνο το πρόβλημα, οι συμπολίτες ή οι τετράποδοι φίλοι μας που κάνουν την βιολογική τους ανάγκη σε κοινή θέα και σε 24ωρη βάση.

Εκείνη που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει τις υποχρεώσεις της η Δημοτική Αρχή κι ο Τομέας Καθαριότητας εν προκειμένω, ο οποίος μάλλον έχει ένα θεματάκι με την καθαριότητα κι απ' ότι μαθαίνω απεργεί από σήμερα γιατί ενοχλείται από την πρόθεση της Κυβέρνησης να αλλάξει τη σχετική νομοθετική διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους Δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας. Μακάρι ο Τομέας Καθαριότητας της Πάτρας να κόπτονταν το ίδιο και για την καθαριότητα όλης της πόλης των Πατρών κι όχι κατά τόπους και κατά περίπτωση... Τότε θα είχε την αμέριστη συμπαράσταση και την κατανόηση όλων μας! Aναγνωρίζουμε πως η δουλειά τους είναι δύσκολη κι απαιτητική από την άλλη όμως, την κάνουν καλά;

Οι σαπισμένοι σωροί των αποψιλωμένων δέντρων και των απορριμμάτων που άφησε το "υπεύθυνο" συνεργείο στην Βουδ, παραμένουν στην θέση τους πλέον των 30 ημερών. Ενδεχομένως, θα έχουν μπουκώσει και τα φρεάτια τριγύρω. Υπό αυτό το πρίσμα, μάλλον την κάνουν καλά την δουλειά τους! Σε κάθε περίπτωση, με ευχολόγια κι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν λύνεται το πρόβλημα. Θέληση χρειάζεται και συνείδηση. Αν τα ιδιωτικά συνεργεία έχουν την θέληση, έχουν καλύτερη δομή και τα μέσα για να καθαρίζουν την πόλη και να την φροντίζουν όπως πρέπει... όπως θα έπρεπε, τότε ας γίνει έτσι!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις