Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το μοναστήρι του Ομπλού επισκέφθηκε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Το μοναστήρι του Ομπλού επισκέφθηκε ο Νε...

Αναφέρθηκε & στην εργολαβία 1,5 εκατ. ευρώ χάρη στην οποία θα βελετιωθεί η οδική πρόσβαση προς τη Μονή

Την Ιερά Μονή Ομπλού επισκέφθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Ο κ. Φαρμάκης έγινε δεκτός από τον Ηγούμενο του ιστορικού μοναστηριού, Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Κωτσάκη και άλλα μέλη της μοναστικής κοινότητας, οι οποίοι τον ξενάγησαν στη Μονή και τον ενημέρωσαν για την ιστορία της, καθώς και για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα που αποδίδει στην ανάδειξη του θρησκευτικού πλούτου της περιοχής, τονίζοντας πως η συνδρομή στις ζωντανές μοναστικές κοινότητες δεν είναι μόνο ζήτημα υποχρέωσης ή πίστης, αλλά ακόμα και ζήτημα τοπικής ανάπτυξης.

Μάλιστα, στα πλαίσια αυτά αναφέρθηκε στην εργολαβία ύψους 1.5 εκ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να βελτιωθεί η οδική πρόσβαση προς τη Μονή, η οποία είναι μία από τις πιο σημαντικές Μονές της νεότερης Ελλάδας.

Το έργο, αναμένεται να δημοπρατηθεί σύντομα, μετά και την ψήφιση της σχετικής πρότασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ περιλαμβάνει τόσο το ασφαλτοστρωμένο τμήμα έως τη διασταύρωση προς Κρυσταλλόβρυση, όσο και το υπόλοιπο χωμάτινο τμήμα. Στο ασφαλτοστρωμένο τμήμα της οδού θα γίνει αντικατάσταση των φθαρμένων τμημάτων ασφαλτοτάπητα και στα σημεία που υπάρχουν καθιζήσεις θα γίνει εξυγίανση του υποστρώματος της οδού, θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας στις επικίνδυνες θέσεις της οδού, πινακίδες κυκλοφορίας και οριζόντια σήμανση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις