Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.ΤΑ. στηρίζει τον αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων της Αιγιάλειας    

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.ΤΑ. στηρίζει τον αγών...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζόμενων στον Δήμο κατά των ιδιωτικοποίιήσεων που εξέδωσε η Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας αναφέρει τα εξής: 

"Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α  στηρίζει τους αγώνες των εργαζόμενων στον δήμο και την απεργιακή τους κινητοποίηση την Πέμπτη(24/10) που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και καλεί την δημοτική αρχή να δρομολογήσει ψήφισμα συμπαράστασης και ενεργειών για απόσυρση του νομοσχέδιου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο το οποίο εκτός των οδυνηρών επιπτώσεων στις συλλογικές συμβάσεις και τη συνδικαλιστική δράση, εκχωρεί ζωτικής σημασίας υπηρεσίες των δήμων στους ιδιώτες .

Το νομοσχέσδιο δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο,και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα  κάνει νόμο όλα τα αιτήματα των επιχειρηματιών  και θα σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

 Άν ψηφιστεί το άρθρο  179  θα εκτιναχθούν στα ύψη τα δημοτικά τέλη και θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας .

Οι εργαζόμενοι στους δήμους μαζί με τους δημότες που θίγονται άμεσα  μπορούν με την δυναμική τους αντίδραση να ματαιώσουν τα σχέδια για παράδοση όλων των υπηρεσιών στην ιδωτική πρωτοβουλία που θα έχει οδυνηρές συνέπειες στο πενιχρό εισόδημά τους."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις