Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Β. Σαμούρη: «Παρηγοριά στον άρρωστο η παράταση στην έξωση Πατρινής, πολύτεκνης μονογενεϊκής οικογένειας»

Β. Σαμούρη: «Παρηγοριά στον άρρωστο η πα...

Η οικογένεια αυτή μπορεί να παραμείνει στο σπίτι έως και τις 15/1/2020 οπότε & θα εκτελεστεί οριστικά η έξωση

H Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη προέβη σε δήλωση αναφορικά με την περίπτωση Πατρινής πολύτεκνης, μονογενεϊκής οικογένειας που βρέθηκε να απειλείται με διαταγή έξωσης από το σπίτι της. Όπως αναφέρει η κ. Σαμούρη την Τρίτη 22/10/2019 ενημερώθηκε για τη νεότερη εξέλιξη στο θέμα της συγκεκριμένης οικογένειας ότι απλά δόθηκε μία μικρή χρονική παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 οπότε και ορίστηκε να εκτελεστεί οριστικά η έξωση.

Ακολουθεί το κείμενο της κ. Σαμούρη όπου και εκφράζει την αγανάκτηση της για την απόφαση αυτή προσθέτοντας πως το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό και αποτελεί το αποτέλεσμα ενός καλοστημένου οικονομικού πολέμου.

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειές μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην εκτελεστεί διαταγή έξωσης σε Πατρινή, πολύτεκνη - μονογενεϊκή οικογένεια (σ.σ.: επαφές με την κεντρική διοίκηση της τράπεζας, συνεργασία με το δικηγορικό σύλλογο Πάτρας, μολονότι έχουν  εξαντληθεί τα δικονομικά μέτρα, καθώς το ακίνητο έχει περιέλθει πλέον, μέσω πλειστηριασμού στην κατοχή της Τράπεζας), το αποτέλεσμα ήταν να ενημερωθώ σήμερα το μεσημέρι, από τις κεντρικές υπηρεσίες του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, πως η οικογένεια μπορεί να παραμείνει στο σπίτι έως και τις 15/1/2020, οπότε και θα εκτελεστεί οριστικά η έξωση.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, δηλώνω τα εξής:

“Η παράταση που εδόθη, δεν αποτελεί λύση για μας, αλλά "παρηγοριά στον άρρωστο, μέχρι να βγει η ψυχή του". Και δεν αποτελεί λύση, διότι οδηγεί τη συγκεκριμένη οικογένεια, στην καρδιά του χειμώνα, στο μέσον της σχολικής περιόδου, σε απόγνωση, σε αδιέξοδο…

Είναι ευθέως κατανοητό, πως το ζήτημα είναι  αμιγώς πολιτικό και είναι το αποτέλεσμα του καλοστημένου οικονομικού πολέμου και πλέον θα ζήσουμε το δεύτερο μέρος του δράματος. Μετά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τις εξώσεις. Θα βρεθούμε δηλαδή, μπροστά σε δράματα ανεξέλεγκτων διαστάσεων: Να βρίσκονται στο δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη συμπολίτες μας, χάνοντας ακόμη και την πρώτη, μοναδική τους κατοικία. Σ' αυτές λοιπόν τις πολιτικές, εμείς θα είμαστε σθεναρά απέναντι, αγωνιζόμενοι, στο πλευρό των συμπολιτών μας”».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις