Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κάλεσμα Τσίπρα από τα Χανιά στους δημοκρατικούς πολίτες

Κάλεσμα Τσίπρα από τα Χανιά στους δημοκρ...

Για τη συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς

Με πολίτες στην περιοχή των Μουρνιών του Δήμου Χανίων, που ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του στην Δυτική Κρήτη, συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους ο κ Τσίπρας τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες, και τους κάλεσε να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι στόχος των περιοδειών του σε όλη την χώρα του είναι να ακούσει τους πολίτες.

 «Στόχος μας είναι να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, με ρίζες μέσα στην κοινωνία. Για μας, η δική σας παρουσία και η δική σας συμμετοχή είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε τον στόχο μας. Διότι ο στόχος μας δεν είναι όπως κάποιοι που παρουσιάζονται και παρεμβαίνον στα πολιτικά πράγματα με μοναδικό στόχο τις καρέκλες τις εξουσίας. Ο δικός μας στόχος είναι να αποκτήσουμε μια αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση και επαφή με όλους εσάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ Τσίπρας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Κρήτη την οποία χαρακτήρισε κάστρο της δημοκρατίας και της προόδου, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι το νησί στις εθνικές εκλογές έδωσε την πρωτιά στο κόμμα του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για 4 αφηγήματα τα οποία όπως είπε διαψεύστηκαν.

 «Υποσχέθηκαν πριν τις εκλογές ανάπτυξη 4% και μέσα σε λίγες μέρες προσαρμόστηκαν στο 2,8. Και αυτό για να τους βγουν τα νούμερα σε έναν προϋπολογισμό που τον κατήρτισαν ανάποδα. Πρώτα είδαν πόσα τους λείπουν και μετά διαμόρφωσαν την προβλεπόμενη ανάπτυξη και τα προβλεπόμενα έσοδα. Και αν τυχόν δεν τους βγει; Ξέρουμε ποιοι θα την πληρώσουν. Οι συνήθεις ύποπτοι. Αυτοί τους οποίους με πολύ μεγάλες δυσκολίες εμείς σε πολύ δυσκολότερες στιγμές δημοσιονομικά καταφέραμε να στηρίξουμε.

Υποσχέθηκαν, επίσης, στήριξη της λεγόμενης μεσαίας τάξης. Δυστυχώς όμως, και αυτός ο προϋπολογισμός βλέπουμε ότι είναι ένας προϋπολογισμός που δεν δίνει ανάσα και προοπτική στη λεγόμενη μεσαία τάξη. Οι ελαφρύνσεις είναι στοχευμένες στις μεγάλες επιχειρήσεις, αυτές δηλαδή που έχουν πολύ μεγάλα κέρδη αλλά στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους και στη μεσαία τάξη οι ελαφρύνσεις είναι ελάχιστες. Και από την άλλη πλευρά, ελαφρύνσεις που αφορούν φωτογραφικές διατάξεις για επιδοτήσεις σε ημέτερους και σε διαπλεκόμενους επιχειρηματίες μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο και μια βαθιά επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στις κατακτήσεις που κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, και ιδίως μετά την έξοδο από τα μνημόνια για τον κόσμο της εργασίας.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού -11% είχαμε εμείς το 2019 καμία πρόβλεψη από τη νέα κυβέρνηση. Με δυο λόγια πολιτική οικονομική η οποία είναι στοχευμένα μεροληπτική γι΄ αυτούς που τα αποκαλέσουμε εμείς "ελιτ". Γι΄ αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα και όχι για τους αδύναμους, όχι για τη λεγόμενη μεσαία τάξη που αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά του αφηγήματος της σημερινής κυβέρνησης όσο ήταν στην αντιπολίτευση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο αυτό το αφήγημα που διαψεύστηκε. Διαψεύστηκαν και 3 βασικοί άξονες της προεκλογικής τους προπαγάνδας. Η πρώτη αφορούσε την κριτική που μας έκαναν -την άθλια θα έλεγα κριτική- για το Μακεδονικό. Για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, που ενώ βρισκόντουσαν μαζί με ακραίους στις διαδηλώσεις κρατώντας την ελληνική σημαία -λέγοντας ότι η συμφωνία είναι επιζήμια- την επόμενη μέρα βγήκαν να πουν ότι είναι μια συμφωνία την οποία θα την τηρήσουν και θα την τιμήσουν. Οι ίδιοι που κατηγορούσαν για μια επιζήμια συμφωνία τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν έβλεπαν τότε και κάνουν πως δεν βλέπουν και τώρα, ότι αυτή η συμφωνία δίνει μια σταθερότητα στην περιοχή. Και δίνει τη δυνατότητα που σήμερα η Τουρκία επιτίθεται στη Συρία και βρίσκεται με πολεμικά πλοία γύρω= τριγύρω από την Κύπρο -πάνω από 20 πολεμικά πλοία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου- και κάνουν γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Δίνει τη δυνατότητα τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας -και όχι τα τουρκικά, όπως είχε αποφασιστεί πριν γίνει αυτή η συμφωνία, και να έχουμε και στα βόρεια σύνορα μας μια πηγή αστάθειας όπως είχαμε πιο πριν».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «διαψεύστηκε η προπαγάνδα τους, όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στον ΟΗΕ να μας πει ότι το Μάτι -αυτή τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας, που αποτέλεσε δυστυχώς πολιτικό επιχείρημα και εργαλείο προπαγάνδας πριν τις εκλογές λέγοντας ότι ήταν κυβερνητικές οι ευθύνες και έφταιγε η Δούρου και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ- βγήκε στο βήμα του ΟΗΕ να πει "ήταν θέμα κλιματικής αλλαγής". Ο ίδιος το είπε και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά».

Το τρίτο στοιχείο της προπαγάνδας που όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας αμέσως διαψεύστηκε ήταν, «η κριτική που μας κάνανε ότι δήθεν εμείς ανοίξαμε τα σύνορα και ήρθαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην πατρίδα μας. Η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο "έσκασε" στις δικές μας τις πλάτες, στις πλάτες της Ελλάδας και εμείς βρήκαμε λύσεις, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις που να ανταποκρίνονται στο διεθνές Δίκαιο, στην ανθρωπιά, στον ανθρωπισμό, στις αξίες τις πανανθρώπινες που εκπροσωπεί και πρεσβεύει η Ελλάδα για χρόνια. Και μας είπαν ότι "εσείς ευθύνεστε" για μια πραγματικότητα η οποία ξεπερνά την οποιαδήποτε κυβέρνηση και όταν ήρθαν παραδέχτηκαν ότι πρόκειται για πρόβλημα γεωπολιτικής φύσεως».

«Η τέταρτη διάψευση» συνέχισε, «ήταν η σκευωρία της σκευωρίας. Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, το σκάνδαλο στο χώρο της υγείας, ήταν λέει σκευωρία αυτών που κυβερνούσαν. Και τι κάναμε; Προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε και να το δώσουμε στη Δικαιοσύνη, να παρέμβει. Και μέχρι προχθές στήνανε Εξεταστικές Επιτροπές και Ειδικά Δικαστήρια, και μας κάνουν και τη χάρη -λένε- που δεν περιλαμβάνουν και εμένα. Γιατί άραγε δεν με περιλαμβάνουν εμένα; Δεν με περιλαμβάνουν από το φόβο τους -γιατί είναι και δειλοί- μη τυχόν και γίνουν περίγελος στη διεθνή κοινότητα που βλέπει και παρακολουθεί και γνωρίζει ποιοι έκαναν το σκάνδαλο και ποιοι το ανέδειξαν, κι ζητάνε τώρα και τα ρέστα».

Κατά την παρουσία του στις Μουρνιές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν οι βουλευτές Παύλος Πολλάκης και Ανδρέας Ξανθός, ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, πρώην βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις