Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Δάσκαλοι και γονείς μαζί επί σκηνής- Ανάμεσά τους η Πατρινιά Λήδα Καρύδη

Δάσκαλοι και γονείς μαζί επί σκηνής- Ανά...
Χριστακόπουλος Θάνος

Έρχονται με την παράσταση "Τρεις Λαλούν και Όλοι Λέμε"

Η ξεχωριστή ομάδα ΤΑΡΙΑ (Teachers And Parents In Action) που μπλέκει αρμονικά δασκάλους και γονείς πάνω στη σκηνή κι έχει προκαλέσει θετικές εντυπώσεις στην Αθήνα, έρχεται και στην Πάτρα (Royal) αύριο Παρασκευή 1η Νοεμβρίου.

Στην ομάδα συμμετέχει και η Πατρινή Λήδα Καρύδη η οποία μιλώντας στο thebest.gr δηλώνει συγκινημένη που για πρώτη φορά η ίδια αλλά και η ομάδα στην οποία συμμετέχει θα εμφανιστούν στην γενέτειρά της. Η ομάδα ΤΑΡΙΑ παρουσιάζει το "Τρεις Λαλούν και Όλοι Λέμε" το απαρτίζεται από τέσσερις καθηγητές και πέντε γονείς. Ακορντεόν, κιθάρα και τουμπερλέκι συνοδεύουν μελωδικά τα τραγούδια και τα κείμενα.

Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια από γονείς και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου ως συνέχεια της συνεργασίας με τους μαθητές του σχολείου τους. Όραμα και στόχος είναι τα μέλη της σχολικής κοινότητας να μπορούν να δημιουργήσουν δεσμούς καλλιτεχνικούς και να προσφέρουν στην τοπική κοινότητα και ευρύτερα.

Η ομάδα ΤΑΡΙΑ έχει ήδη ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις με συμμετοχή και σε θεατρικό διαγωνισμό, πάντα όμως είναι προσανατολισμένη στην κοινωνική προσφορά καθώς τα έσοδα από τις παραστάσεις εξ ολοκλήρου προσφέρονται για σκοπούς αλληλεγγύης.

Η τελευταία δουλειά που παρουσιάζει η ομάδα έχει τον τίτλο "Τρεις λαλούν και όλοι λέμε... ιστορίες για τραγούδια που αγαπήσαμε".

Όπως μας εξηγεί η κυρία Καρύδη "είναι μια πρωτότυπη ιδέα που βασίζεται στη σκέψη ότι κάθε τραγούδι που ακούμε, ξεχωρίζουμε και αγαπούμε κάτι εγγράφει στην ψυχή μας και λέει μια προσωπική  ιστορία στον καθένα που πολλές φορές δε συνειδητοποιούμε ποτέ. Κάποια από αυτά τα τραγούδια συγκέντρωσε κάθε μέλος της ομάδας και κατέγραψε την ιστορία που του ψιθυρίζει το άκουσμά τους. Αγαπημένα τραγούδια... μπλεγμένα με ιστορίες που στο τέλος όλοι από το κοινό βρίσκουν σημεία να ταυτίζονται."

Η παράσταση αυτή παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Ιούνιο στο Μπαράκι της Διδότου στο Κολωνάκι και στη Βίλα Ζωγράφου κατόπιν πρόσκληση του Δήμου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture