Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένας "Τυφώνας" στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

Ένας "Τυφώνας" στο ηφαίστειο τ...

Στη διάρκεια ενός μήνα στον Σαρωνικό και στις Κυκλάδες, η ομάδα του συνέλεξε περισσότερους από 15 τόνους απορριμμάτων.

Ο «Τυφώνας», το πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, "σαρώνει" το Αιγαίο, καθαρίζοντας απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες ακτές από τη θαλάσσια ρύπανση. Στη διάρκεια ενός μήνα στον Σαρωνικό και στις Κυκλάδες, η ομάδα του συνέλεξε περισσότερους από 15 τόνους απορριμμάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ανάμεσα στις άλλες προγραμματισμένες δράσεις του, ο «Τυφώνας» ακολούθησε την ομάδα του προγράμματος SeaChange Greek Islands στη Σαντορίνη. Εκεί, η καταδυτική ομάδα του Santorini Active Volcanic Environment, υπό τον συντονισμό του Δημήτρη Καμπανού, πραγματοποίησε υποβρύχιο καθαρισμό στον Όρμο Ταξιάρχη, στη Νέα Καμένη.

Συνολικά 16 εκπαιδευμένοι δύτες και 9 επισκέπτες κι εθελοντές επιφανείας βρέθηκαν μπροστά στη μαγευτική ηφαιστειακή εικόνα του όρμου και ανέσυραν από τον βυθό μπαταρίες, λάστιχα αυτοκινήτων, έπιπλα, συσκευασίες ποτών και αναψυκτικών κ.ά. Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Λιμεναρχείου Θήρας και της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας, οι οποίοι διευκόλυναν τη μετακίνηση των δυτών και τη μεταφορά του απαιτούμενου εξοπλισμού από και προς τον Αθηνιό. Όλα τα απορρίμματα απομακρύνθηκαν καταλλήλως με τα σκάφη του «Τυφώνα».

«Ο καθαρισμός δυσπρόσιτων ακτών με τη βοήθεια του "Τυφώνα", εκτός από την απορρύπανση του περιβάλλοντος αναμένεται, μέσω της συστηματικής καταγραφής των απορριμμάτων, να αποδώσει σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για την κατανόηση και αντιμετώπιση του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης στη χώρα μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

AΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις