Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Πατρέων: Δεν συμμετέχουμε στο Walk For Freedom

Δήμος Πατρέων: Δεν συμμετέχουμε στο Walk...

Η πορεία θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου

Με μια λακωνική ανακοίνωση η δημοτική Αρχή Πελετίδη ανακοίνωσε πως δεν συμμετέχει στην πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων «Walk For Freedom», η οποία θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου σε 12 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Πάτρα, παράλληλα µε άλλες 50 χώρες του κόσµου.

Η ανακοίνωση που εστάλη αναφέρει πως: «Ο Δήμος Πατρέων διευκρινίζει ότι δεν είναι συνδιοργανωτής και δεν συμμετέχει στην πορεία  "Walk For Freedom"».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση των διοργανωτών της πορείας, που είχε σταλεί στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Δήμος Πατρέων εμφανιζόταν ως υποστηρικτής της πρωτοβουλίας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

H πορεία Walk For Freedom πραγµατοποιείται παγκοσµίως για έκτη συνεχόµενη χρονιά µε πρωτοβουλία της διεθνούς µη κερδοσκοπικής οργάνωσης Α21. Φέτος, για πρώτη φορά στην Πάτρα, η δράση συνδιοργανώνεται από την Α21 και την Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωµάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών, µε την υποστήριξη του Δήµου Πατρέων, ενώ τη δράση στηρίζει πανελλαδικά το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέµηση της Εµπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών. Στη δράση συµµετέχουν µεταξύ άλλων και οι οργανώσεις Praksis, Δράση, ΟροΠαίδιο και το Συµβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας. Σκοπός της δράσης Walk For Freedom είναι η αφύπνιση του κόσµου για την έκταση του εγκλήµατος της εµπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα καθώς και για την αναγκαιότητα να εκλείψει η σκληρή εκµετάλλευση που βιώνουν οι συνάνθρωποί µας.

Το Walk For Freedom δεν είναι µια πορεία διαµαρτυρίας, αλλά µια δράση στην οποία τα άτοµα περπατούν σε µια σειρά σιωπηλά, εκπροσωπώντας τα εκατοµµύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σήµερα παγιδευµένοι στα “δίχτυα” του οργανωµένου εγκλήµατος. Μεµονωµένα άτοµα και φορείς κοινωνικής προσφοράς καλούνται να πάρουν µέρος και να ενώσουν τις δυνάµεις τους µε στόχο να σπάσει η αλυσίδα της εκµετάλλευσης. H δράση αποτελεί µια ευκαιρία για την πόλη της Πάτρας να πάρει θέση ενάντια στο αόρατο αυτό έγκληµα στο οποίο καθένας µας είναι συµµέτοχος, έστω και άθελά του. Από τα χωράφια και τα φανάρια, στους οίκους ανοχής ή στο δρόµο, µέχρι τα κλειστά σπίτια, τα νοσοκοµεία και τα µέσα µαζικής µεταφοράς, τα θύµατα εµπορίας ανθρώπων βρίσκονται δίπλα µας και αυτό µας αφορά όλους!

Η συγκέντρωση των συµµετεχόντων θα ξεκινήσει στις 11:00 π.µ. στην πλατεία Όλγας. Η πορεία θα περάσει από τον πεζόδροµο της Ρήγα Φεραίου µέχρι τις οδούς Γούναρη και Κορίνθου µε τερµατισµό στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου. Παράλληλα θα διανέµεται ενηµερωτικό υλικό σχετικό µε την εµπορία ανθρώπων.

Η συµµετοχή στη δράση είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους. Η πορεία θα διεξαχθεί και σε άλλες 11 πόλεις, µεταξύ άλλων Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Κοµοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη κα Καρδίτσα.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις