Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται 24/10 στην Ελλάδα για τους μικρούς μας φίλους το φιλμ «Γέτι: ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων»

Έρχεται 24/10 στην Ελλάδα για τους μικρο...

Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατής & Δημήτρης Ουγγαρέζος στην μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά κόπια

H νέα μεγάλης συμπαραγωγή ψηφιακού animation των στούντιο της Dreamworks και των Pearl Studio, σε διανομή της Universal, με τίτλο «Abominable - Γέτι: ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων», σε σενάριο & σκηνοθεσία Jill Culton, προβάλλεται ήδη με επιτυχία στο εξωτερικό (48 εκατ. δολάρια εισπράξεις στις ΗΠΑ συν άλλα 60 από τον υπόλοιπο κόσμο) και καταφθάνει στην Ελλάδα στις 24 Οκτωβρίου 2019 σε διανομή της Tulip και θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και σε 3d.

Οι μικροί μας θεατές θα ταξιδέψουν σε μια επική περιπέτεια, που ξεκινάει από τους δρόμους της Σαγκάης και φτάνει μέχρι τις φανταστικές χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων! Όταν η έφηβη Γι (με τη φωνή στα ελληνικά της Μαίρης Συνατσάκη) συναντάει ένα νεαρό Γέτι στην ταράτσα τους διαμερίσματός της στη Σαγκάη, μια σπάνια και ξεχωριστή φιλία ξεκινάει. Μαζί με τους ατίθασους και άτακτους φίλους της, Γιν (ο τραγουδιστής Ίαν Στρατής στην ελληνική του εκδοχή) και Πενγκ, αποφασίζουν να το ονομάσουν «Έβερεστ». Όλοι μαζί θα ξεκινήσουν μαζί του ένα μαγευτικό ταξίδι για την αναζήτηση της οικογένειάς του, στο πιο ψηλό σημείο της Γης. 

Στην ταινία που έχει πάρει και συμπαθητικές κριτικές, ακούγονται ακόμα στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια, οι φωνές του Γιώργου Κωνσταντίνου και του Δημήτρη Ουγγαρέζου.

Αναμένεται να δούμε το φιλμ και στην Πάτρα.

Όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο Τύπου, ο δρόμος για τη δημιουργία της ταινίας «Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων» ήταν μακρύς και δύσκολος. Η δημιουργός της ταινίας, Τζιλ Κάλτον (Οι Ήρωες του Δάσους -Open Season) εργάστηκε σαν storyboard artist για την εταιρεία Pixar σε ταινίες όπως Toy Story, Toy Story 2 και A Bug’s Life πριν γράψει το σενάριο του Monster’s, Inc..

Στην DreamWorks τελικά βρήκε χώρο για να αναπτύξει τα σχέδιά της. Η ιδέα για το Γέτι προέκυψε από τα ογκώδη, μαλλιαρά, αδέξια, αστεία και πολύ τρυφερά σκυλιά που είχε στη ζωή της. Η εμπειρία της αυτή και τα βιώματα δίπλα στα σκυλιά που είχε υιοθετήσει, τροφοδότησαν το αξιολάτρευτο πλάσμα της ταινίας με μπόλικη καλοσύνη και αδεξιότητα.

Η ιστορία της ταινίας είναι ένα δύσκολο ταξίδι επαναπατρισμού, ένας αγώνας συμπόνιας και μια περιπετειώδης ανακάλυψη του μεγαλείου που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Η ιδέα του «σπιτιού» και της επιστροφής στη θαλπωρή που κρύβει κάθε μέρος που θεωρούμε δικό μας, είναι η πρώτη ύλη για την φαντασμαγορική και πολύ αστεία περιπέτεια.

Το συναισθηματικό ταξίδι του γλυκού και αδάμαστου πλάσματος είναι φιλοτεχνημένο με εξαιρετικής ποιότητας animation και υπέροχα ειδικά εφέ. Οι εξαιρετικοί χρωματισμοί, το ανθρώπινο αποτύπωμα σε κάθε σκηνή, η ειλικρίνεια σε κάθε κομμάτι διαλόγου, η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και, φυσικά, η φαντασμαγορία χρωμάτων, συνθέτουν μια καθηλωτική περιπέτεια, που διαθέτει σύγχρονα μηνύματα και αληθινή ψυχή.

Η παραγωγή της ταινίας «Γέτι: ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων» ταινίας είναι της Σουζάν Μπίργκι (Kung Fu Panda 2) και συνδυάζει την Ασιατική ποιότητα παραμυθένιων ιστοριών με τις Δυτικές ευαισθησίες, μιλώντας σε μία παγκόσμια γλώσσα, για κάθε κοινό.

Στην εκτέλεση παραγωγής είναι ο Τιμ Τζόνσον (Πέρα από τον Φράχτη -Over the Hedge) και στην συν-σκηνοθεσία ο Τοντ Γουάιλντερμαν (Οι Ευχούληδες -Trolls, Οι Κρούντς).

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture