Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Ερντογάν εισβάλει στη Συρία – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι άμαχοι

Ο Ερντογάν εισβάλει στη Συρία – Εγκαταλε...

Τουρκικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν περιοχές της Συρίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως μια νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση άρχισε στη βορειοανατολική Συρία εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και ο Συριακός Εθνικός Στρατός (σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα) άρχισαν την επιχείρηση 'Πηγή Ειρήνης' στη βόρεια Συρία», δήλωσε ο Ερντογάν μέσω του Twitter.

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη διεξήγαγαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων σε βάθος 50 χλμ στη Συρία, στο Άιν Ίσα, έγινε γνωστό από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Είκοσι πέντε μαχητικά πετούν πάνω από την παραμεθόριο περιοχή στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τους SDF.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πλήττουν στρατιωτικές θέσεις και αμάχους στις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν, όπως και κοντά στις πόλεις Καμισλί και Άιν Ίσα, επισήμαναν νωρίτερα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι.

Οι SDF ανέφεραν στο Twitter ότι κάτοικοι εγκαταλείπουν μαζικά την περιοχή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας στη συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ περιέγραψε στο Reuters ότι εκρήξεις αντηχούν και καπνός υψώνεται στην περιοχή, στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ οι κάτοικοί της πόλης την εγκαταλείπουν μαζικά.

Η Τουρκία ξεκίνησε σήμερα τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία και βομβαρδισμοί πλήττουν τη συνοριακή πόλη Ρας αλ Άιν.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στη Ρας αλ Άιν άκουσε μια ισχυρή έκρηξη και είδε να υψώνεται καπνός στα σύνορα. Έκανε επίσης γνωστό ότι αεροσκάφη ίπτανται πάνω από την περιοχή.

Ο ίδιος έκανε λόγο για πυρά πυροβολικού εναντίον της πόλης, με αποτέλεσμα δεκάδες άμαχοι να την εγκαταλείπουν με μηχανές και αυτοκίνητα ή πεζή, παίρνοντας μαζί τους τα προσωπικά αντικείμενά τους.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet, σε πρώτη φάση η Τουρκία στοχεύει να πάρει τον έλεγχο μιας περιοχή στα σύνορα μήκους 120 χλμ και βάθους περίπου 30 χλμ, που εκτείνεται από την Τελ Αμπιάντ έως τη Ρας αλ Άιν.

Την ίδια ώρα, ο ασκών χρέη προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο πρεσβευτής της Νότιας Αφρικής Τζέρι Μάθιους Ματζίλα, απηύθυνε σήμερα έκκληση στην Τουρκία να «λυπηθεί τους άμαχους» και να «επιδείξει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις