Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελπίδα για πολλά ζευγάρια η Μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο νοσοκομείο του Ρίου

Ελπίδα για πολλά ζευγάρια η Μονάδα υποβο...

Ανακοινώθηκε η έναρξη της λειτουργίας της

Ένα βήμα πιο κοντά στο να αποκτήσουν ένα παιδί, θα έχουν πεντακόσια υπογόνιμα ζευγάρια το χρόνο από όλη τη Δυτική Ελλάδα που θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε κύκλο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ άλλα τόσα θα υποβληθούν θα σε άλλες ηπιότερης μορφής θεραπείας. Τα υπογόνιμα ζευγάρια αποκτούν έναν σύμμαχο μέσω της  Μονάδας που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας,  μετά από 15 χρόνια συστηματικών προσπαθειών, όπως έχει ήδη γράψει το thebest.gr και παρουσίασε σήμερα και η ΕΡΤ.

Η έναρξη της λειτουργίας της ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, η διοικήτρια του ΠΓΝΠ Παναγούλα Μαμμή, μαζί με το επιστημονικό δυναμικό της Μονάδας, τον καθηγητή Γυναικολογίας Γεώργιο Αντωνάκη, τον αναπληρωτή καθηγητή Γυναικολογίας Απόστολο Καπώνη, τον καθηγητή Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας Νεοκλή Γεωργόπουλο, την κλινική εμβρυολόγο δρ. Μαρία Κεραμιδά, αλλά και τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο.

Ο κ. Αντωνάκης ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτοι κύκλοι γυναικών που θα υποβληθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Στο πλαίσιο της Μονάδας θα παρέχεται η δυνατότητα σπερματέγχυσης, κλασικής εξωσωματικής γονιμοποίησης καθώς και μικρογονιμοποίησης και κατάψυξης ωαρίων.

Η Διοικήτρια Γιούλη Μαμμή τόνισε πως δεν είναι αυτή που ξεκίνησε την προσπάθεια. Ο προηγούμενος Διοικητής κ. Πισιμίσης είχε ασχοληθεί με το θέμα. Πήρε μια κληρονομιά με την ίδια να τρέχει τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η δημιουργία της μονάδας.Βοήθησαν επίσης ο πρώην γγ. του Υπουργείου Γιώργος Γιαννόπουλος. ο πρώην Πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κώστας Μάρκου , η πρώην ηγεσία της 6ης ΥΠΕ. Επεσήμανε επίσης πως το ΠΓΝΠ είναι το τελευταίο πανελλαδικά Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που απέκτησε τη συγκεκριμένη μονάδα , η οποία απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Νεοκλής Γεωργόπουλος  τόνισε πως το δημόσιο κατέβαλε για τη λειτουργία της μονάδας κάτι παραπάνω από 400.000 ευρώ και πως η λειτουργία της δεν θα είναι κοστοβόρα. Υπολογίζεται ότι θα φέρνει έσοδα 20.000 ευρώ τον χρόνο στο νοσοκομείο.

Η μονάδα όπως τόνισε ο Απόστολος Καπώνης διαθέτει τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.

Η κ. Κεραμιδά πρόσθεσε δε πως περιλαμβάνει και δύο μηχανήματα που δεν βρίσκει κανείς αλλού.

«Η ανάπτυξη της Μονάδας αυτής αποτελεί προτεραιότητα για το νοσοκομείο μας είπε ο κ. Γώγος.

Τα ζευγάρια θα πρέπει να απευθύνονται στο νοσοκομείο και να κλείνουν ραντεβού στο τηλ. 2611100281. Το κόστος καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους. Το ίδιο ισχύει και για τους ανασφάλιστους που έχουν ΑΜΚΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις