Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργατικό ατύχημα καταγγέλλουν οι οικοδόμοι της Πάτρας

Εργατικό ατύχημα καταγγέλλουν οι οικοδόμ...

Στο νοσοκομείο ένας χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος

Εργατικό ατύχημα με θύμα έναν χειριστή ανυψωτικών μηχανημάτων, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων της Πάτρας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι εργαζόμενοι , οι άνθρωποι του μόχθου και της ανέχειας είναι πάντα τα θύματα και τα υποζύγια στο αλισβερίσι  που έχουν στήσει  οι κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία, συνεπικουρούμενες με ζήλο από την «συνδικαλιστική μαφία», προκειμένου να γεμίσουν τα σεντούκια των εργοδοτών εις βάρος της υγείας των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων τους, εξασφαλίζοντας στους εργαζόμενους σκληρή εκμετάλλευση, φτώχια, τρομοκρατία και αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον τους!

Σήμερα το πρωί στην Πάτρα, χειριστής ανυψωτικών μηχανημάτων,  εργαζόμενος σε εργολάβο εντός της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ Α.Ε σε έργα συντήρησης, τραυματίστηκε σοβαρά καθώς εκτελούσε εργασία καθ ‘ύψος, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, με ελλιπή μέτρα ασφαλείας και  χωρίς επίβλεψη.

Ο εργαζόμενος  διακομίσει πολυτραυματίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο, όπου και νοσηλεύεται.

Το συνδικάτο μας μαζί με τον γραμματέα του Ε.Κ.Π.,  βρέθηκε εκεί προκειμένου να ενημερωθούν και να προβούν   στις κατάλληλες ενέργειες. Ο «άτυχος» συνάδελφός είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών που περιμένουν να πάει το μεροκάματο του για να ζήσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ατύχημα στην συγκεκριμένη εταιρία, δεν πάει πολύς καιρός, που εργαζόμενος πάλι  σε εργολάβο υπέστη σοβαρό τραυματισμό από ηλεκτροπληξία, ερχόμενος ανυποψίαστος σε επαφή με εκτεθειμένα καλώδια υπό τάση, κατά την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών..!

Ο συνάδελφος μέχρι και σήμερα δεν έχει αποζημιωθεί για το εργατικό ατύχημα που υπέστη, του οποίου τα αποτελέσματα τον έχουν καταστήσει ανίκανο για εργασία.!

Η πίεση από τους βιομήχανούς διοχετεύεται στους εργαζόμενούς μέσω των εργολάβων και των στελεχών τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της πίεσης εκφράζονται μέσω της  εντατικοποίησης και του φόβου και εκδηλώνονται με υπερβολική κόπωση, ατυχήματα και ψυχοσωματικές ασθένειες!

Συγκεκριμένος δε εργολάβος που βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με την ΤΙΤΑΝ Α.Ε, δεν διστάζει να ζητήσει, από τους εργαζόμενους, βεβαιώσεις για την μη συμμετοχή τους στα συνδικάτα..!

Ωστόσο, για την συνεχιζόμενη αυθαιρεσία και αναλγησία των εργοδοτών, ευθύνη έχουν και οι διευθύνσεις των επιθεωρήσεων εργασίας που δεν παίρνουν μέτρα για τις ανασφαλής συνθήκες εργασίας, καθώς και για το «γλέντι» που γίνεται στους χώρους δουλεία με την χωρίς σταματημό εργασία, σε «υπεράνω υποψίας» επιχειρήσεις.

Αναπάντητες και αδιεκπεραίωτες παραμένουν ακόμη και οι επώνυμες προς αυτούς (το ΣΕΠΕ) καταγγελίες.

Το συνδικάτο μας στις 1- 2 – 2019 και με αριθμ. Πρωτ.: 67258, προέβει σε καταγγελία προς το ΣΕΠΕ, για οικοδομική κατασκευή που έχει μείνει ημιτελής στην ΤΙΤΑΝ Α.Ε., με κίνδυνό να σωριαστούν στο έδαφος τόνοι σίδηρων σε περιοχή που διέρχονται οχήματα, εργαζόμενοί και εκτελούνται εργασίες.

Το συνδικάτο των οικοδόμων, θα συνεχίσει και θα εντείνει τις επισκέψεις του  στους χώρους δουλείας και τις επαφές του με εργαζόμενους, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα μας, μέσα από τους κοινούς μας αγώνες.

Η αυθαιρεσία των εργοδοτών, η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και τα από κοινού τους μαγειρέματα εις βάρος των εργαζομένων, κάτω από το φανάρι της «συνδικαλιστικής μαφίας» δεν θα περάσουν..!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις