Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φαρμάκης στο thebest: Φήμες τα περί φιλοξενίας μεταναστών στην Παραλία Πατρών

Φαρμάκης στο thebest: Φήμες τα περί φιλο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

"Περιμένουμε το σχέδιο του υπουργείου"

Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει, προς το παρόν, σχετικά με τη μεταφορά μεταναστών στην Πάτρα, όπως δήλωσε στο thebest.gr ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Όπως εξήγησε η κατάσταση για την ώρα, παραμένει όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν οι Περιφερειάρχες με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός ζήτησε τη στήριξη τους  στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος από την αύξηση των προσφυγικών- μεταναστευτικών ροών και την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά.

Από την άλλη, οι περιφερειάρχες ζήτησαν ισοκατανομή των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο υπουργός τους είπε ότι σύντομα θα ενημερώσει κάθε έναν ξεχωριστά για τα κέντρα φιλοξενίας που έχει εντοπίσει το υπουργείο σε κάθε περιφέρεια και θα ζητήσει εκτενώς τις δικές τους προτάσεις και θέσεις.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή περιμένουμε να μάθουμε το σχέδιο του υπουργείου που έχει τη θέληση να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει προκαλέσει η αύξηση των μεταναστευτικών ροών» ανέφερε ο Νεκτάριος Φαρμάκης ξεκαθαρίζοντας πως οτιδήποτε μπορεί να ακούγεται αυτή τη στιγμή για την φιλοξενία προσφύγων στην Πάτρα, δεν ισχύει αφού ο ίδιος, ως Περιφερειάρχης, δεν έχει καμία σχετική ενημέρωση.

Στο ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν μετανάστες στην Πάτρα, φαίνεται πώς θα υπάρξουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από μερίδα κατοίκων της πόλης αν και δεν είναι γνωστό πώς προέκυψαν οι φήμες  περί μεταφοράς μεταναστών σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Παραλία Πατρών.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις