Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

«Το Αυτό» σε έρχεται στην tv σε Α’ προβολή!

«Το Αυτό» σε έρχεται στην tv σε Α’ προβολή!

Αυτή την Πέμπτη

Μία από τις πολυσυζητημένες ταινίες των τελευταίων ετών έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική προβολή την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 23:30, από το star.

Πρόκειται για την ταινία «Το Αυτό» σε σκηνοθεσία του Αντρέ Μουσιέτι με τους Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Τζέιντεν Λίμπερε, Τζέρεμι Ρει Τέιλορ, Σοφία Λίλις που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 2017.

«Το Αυτό» είναι μια αμερικάνικη ταινία τρόμου του 2017 σε σκηνοθεσία του Άντι Μουσιέτι, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ από το 1986. Το σενάριο είναι γραμμένο από τους Τσέις Πάλμερ Κάρι Φουκουνάγκα και Γκάρυ Νταυμπερμαν.

 Η ταινία αναφέρει την ιστορία επτά παιδιών από το Ντέρι, τα οποία τρομοκρατούνται από το ομώνυμο ον, που φέρει συνήθως τη μορφή ενός κλόουν, και με τη βοήθεια του αντιμετωπίζει ο καθένας ξεχωριστά τους προσωπικούς του δαίμονες. Το μυθιστόρημα είχε μεταφερθεί και στην τηλεόραση το 1990, σε μία μίνι-σειρά χωρισμένη σε δύο μεγάλα τμήματα.

Οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ ως Πένιγουαιζ και o Τζέιντεν Λίμπερερ ως Μπιλ Ντένμπροου.

Τα γυρίσματα άρχισαν στις γειτονιές του Ριβερντέιλ του Τορόντο στις 27 Ιουνίου 2016 και τελείωσαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2016. Άλλες τοποθεσίες από το Οντάριο περιλάμβαναν την Οσάβα και το Port Hope.

Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες στις 5 Σεπτεμβρίου 2017 και τρεις μέρες μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 8 Σεπτεμβρίου 2017. Μετά την κυκλοφορία της, η ταινία έσπασε αρκετά ρεκόρ του box office και συγκέντρωσε συνολικά 700.400.000 δολάρια παγκοσμίως.

 Μη αναμενόμενο για το είδος της, η ταινία κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη ταινία τρόμου όλων των εποχών και η τρίτη πιο κερδοφόρα R-Rated ταινία, μετά το Deadpool και το The Matrix Reloaded.

 Έλαβε θετικές κριτικές, με τους κριτές να επαινούν και να εξάρουν τις ερμηνείες, την κατεύθυνση, την κινηματογραφία και το μουσικό άλμπουμ, και πολλούς να το ονομάζουν μια από τις καλύτερες κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων του Στίβεν Κινγκ. Σχολιάστηκε επίσης, ότι η ταινία κυκλοφόρησε 27 χρόνια μετά την κυκλοφορία της μίνι-σειράς του 1990. Με βάση το μυθιστόρημα του συγγραφέα, τόση είναι και η περίοδος που πέφτει σε λήθαργο ο Πένιγουαιζ πριν ξανακάνει την εμφάνιση του σπέρνοντας τον τρόμο.

Πλοκή

Τον Οκτώβριο του 1988, ο Μπιλ Ντένμπροου δίνει στον εφτάχρονο αδερφό του, τον Τζόρτζι, ένα χάρτινο καραβάκι. Ο Τζόρτζι παίζει με το καραβάκι στους βροχερούς δρόμους της μικρής πόλης Ντέρι, και απογοητεύεται όταν πέφτει σε έναν υπόνομο. Καθώς προσπαθεί να το φτάσει βλέπει έναν κλόουν μέσα στον υπόνομο, ο οποίος αυτοαποκαλείται ως Πένιγουαιζ ο Κλόουν. Ο κλόουν προσελκύει τον Τζόρτζι να έρθει πιο κοντά και στη συνέχεια δαγκώνει και κόβει το χέρι του, ενώ τον τραβάει μέσα στον υπόνομο.

Το επόμενο καλοκαίρι, ο Μπιλ και οι φίλοι του Ρίτσι, Έντι και Σταν, αποφεύγουν τον νταή Χένρι Μπάουερς και την συμμορία του. Ο Μπιλ, που εξακολουθεί να στοιχειώνεται από την εξαφάνιση του Τζόρτζι και την παραμέληση από τους γονείς του λόγω της θλίψη τους, ανακαλύπτει ότι το σώμα του αδελφού του μπορεί να ξεβράστηκε σε μια ελωδης περιοχή που ονομάζεται Μπάρενς. Πάει με τους φίλους του να το ερευνήσει, πιστεύοντας ότι ο αδελφός του μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός. Ο Μπεν μαθαίνει ότι η πόλη μαστίζεται για αιώνες από ανεξήγητες τραγωδίες και παιδικές εξαφανίσεις. Στοχεύεται από την συμμορία του Μπάουερς και τους ξεφεύγει τρέχοντας στο Μπάρενς όπου συναντά την ομάδα του Μπιλ. Βρίσκουν το πάνινο παπούτσι ενός κοριτσιού που έχει εξαφανιστεί, ενώ ένα μέλος της συμμορίας, ο Πάτρικ, σκοτώνεται από τον Πένιγουαιζ ενώ ψάχνει τον Μπεν.

Η Μπέβερλι, ένα κορίτσι γεμάτη φήμες για αταλασθίες γίνετε μέλος της ομάδας, τόσο ο Μπιλ όσο και ο Μπεν αναπτύσσουν συναισθήματα γι 'αυτήν. Αργότερα, μπαίνει ο Μάικ στην ομάδα, αφού τον υπερασπίστηκαν από τον Μπάουερς. Μέχρι στιγμής κάθε μέλος της ομάδας αντιμετώπισε τρομακτικά φαινόμενα με διάφορες μορφές. Αυτά περιλαμβάνουν τον ίδιο απειλητικό κλόουν που επιτέθηκε στο Τζόρτζι.

Τώρα αποκαλώντας την ομάδα τους «The Losers Club», συνειδητοποιούν ότι όλοι τους τρομοκρατούνται από την ίδια οντότητα. Διαπιστώνουν ότι το «Αυτό» παίρνει την μορφή όσων φοβούνται, ξυπνά κάθε 27 χρόνια για να τραφεί από τα παιδιά του Ντέρι πριν επιστρέψει σε χειμερία νάρκη, και κινείται χρησιμοποιώντας τους υπονόμους - που όλοι οδηγούν σε ένα πηγάδι κάτω από το εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό 29 Neibolt Street. Μετά από μια επίθεση του Πένιγουαιζ, η ομάδα επιχειρεί να τον αντιμετωπίσει στο παλιό σπίτι, αλλά τελικά χωρίζονται και τρομοκρατούνται. Ο Έντι σπάει το χέρι του, ενώ ο Πένιγουαιζ προκαλεί τον Μπιλ μιλώντας του για τον Τζόρτζι. Καθώς ξαναενώνονται, η Μπέβερλι παλουκώνει το κεφάλι του Πένιγουαιζ, αναγκάζοντας τον κλόουν να υποχωρήσει. Όταν ξεφεύγουν, η ομάδα αρχίζει να διαλύεται, με μόνο τους Μπιλ και Μπέβερλι να είναι αποφασισμένοι για την καταπολέμηση του.

Εβδομάδες αργότερα, αφού η Μπέβερλι αντιμετωπίζει και εξουδετερώνει τον σεξουαλικά βάναυσο πατέρα της, απαγάγεται από τον Πένιγουαιζ. Η ομάδα επανασυνδέεται και πάνε στο εγκαταλελειμμένο σπίτι για να την σώσουν. Ο Χένρι Μπόουερς, ο οποίος σκότωσε τον πατέρα του επηρεασμένος από το «Αυτό», επιτίθεται στην ομάδα. Ο Μάικ παλεύει μαζί του και τον σπρώχνει στο πηγάδι. Η ομάδα κατεβαίνει στα αποχετευτικά δίκτυα και βρίσκουν τη φωλία του. Εκεί βλέπουν ένα βουνό γεμάτο από σκουπίδια τσίρκου και παιδικά αντικείμενα, γύρω από το οποίο αιωρούνται και επιπλέουν τα σώματα των αγνοουμένων παιδιών. Η Μπέβερλι, τώρα κατατονική μετά από την έκθεση της στην αληθινή μορφή του «Αυτό», επανέρχεται όταν ο Μπεν την φιλάει. Ο Πένιγουαιζ επιτίθεται στην ομάδα και πιάνει όμηρο τον Μπιλ, προσφέροντας στους άλλους την ελευθερία τους αν τον αφήσουν να τον κρατήσει. Το απορρίπτουν και επιβεβαιώνουν τη φιλία τους, ξεπερνώντας τους διάφορους φόβους τους. Μετά από μια σύντομη μάχη, εξουδετερώνουν τον Πένιγουαιζ και υποχωρεί, με τον Μπιλ να δηλώνει ότι θα λιμοκτονήσει κατά τη χειμερία νάρκη του. Ο Μπιλ τελικά δέχεται τον θάνατο του αδελφού του και παρηγορείται από τους φίλους του.

Καθώς τελειώνει το καλοκαίρι, η Μπέβερλι ενημερώνει την ομάδα για ένα όραμα που είδε ενώ ήταν κατατονική, τους είδε να αγωνίζονται με το πλάσμα ως ενήλικες. Δίνουν όρκο αίματος κόβοντας τις παλάμες τους και σχηματίζοντας ένα κύκλο, ορκίζοντας να επιστρέψουν στο Ντέρι αν το «Αυτό» ξυπνήσει ξανά και να το καταστρέψουν μία για πάντα. Η ομάδα αποχωρεί και ο Μπιλ με την Μπέβερλι μένουν μόνοι. Η Μπέβερλι του λέει ότι θα πάει να ζήσει μαζί με τη θεία της στο Πόρτλαντ. Καθώς φεύγει, ο Μπιλ τρέχει και την φιλάει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture