Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται συνεδρίαση ...

Το "ευέλικτο" σχήμα του ΔΗΠΕΘΕ, "Άρμα Θέσπιδος" πιθανολογείται πως θ' ανεβάσει φέτος κλασικό Ελληνικό έργο του Σπυρίδωνα Περεσιάδη

Νέο Διοικητικό συμβούλιο ορίστηκε και εξελέγη στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη 25/9/2019, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας όπου πρόεδρος ανέλαβε ο Πέτρος Βάης, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος στο προηγούμενο ΔΣ και υπεύθυνος του «ευέλικτου» θεατρικού σχήματος του ΔΗΠΕΘΕ, «Άρμα Θέσπιδος». Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει και η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ προκειμένου να προχωρήσουν και τα πράγματα για τη νέα θεατρική περίοδο 2019-2020, δηλαδή να κατατεθούν οι προτάσεις από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σταύρο Τσακίρη για τις καινούριες παραστάσεις αλλά να γίνει και ο απολογισμός όπως της μεγάλης καλοκαιρινής θεατρικής παραγωγής αρχαίου δράματος «Προμηθέας» με την Κάθρυν Χάντερ.

Μέχρι στιγμής οι επικεφαλής του ΔΗΠΕΘΕ κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά, ωστόσο όπως μάθαμε, για την παράσταση που θα κάνει το πολύ επιτυχημένο σχήμα «Άρμα Θέσπιδος», η σκέψη είναι να παρουσιαστεί φέτος ένα κλασικό, ελληνικό έργο του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, ο οποίος μάλιστα είχε γεννηθεί στο Μεσορρούγι Αχαΐας το 1854, έζησε στην Ακράτα και απεβίωσε στην  Αθήνα, το 1918. Ο Σπυρίδων Περεσιάσης υπήρξε συγγραφέας κωμειδυλλίων και πατριωτικών δραμάτων. Έγραψε κοντά 14 θεατρικά έργα από τα οποία τα πιο αξιόλογα και γνωστά είναι ο «Χορός του Ζαλόγγου», «Εσμέ η Τουρκοπούλα», «Η σκλάβα», «Ο μαγεμένος βοσκός», «Η βασίλισσα των ανθέων» και φυσικά η περίφημη «Γκόλφω» (1893) που πρωτοπαίχτηκε στην Ακράτα και 1 χρόνο μετά, στην Αθήνα όπου και γνώρισε, τα χρόνια εκείνα, αληθινό θρίαμβο.  Η «Γκόλφω» αναφέρεται φυσικά στον έρωτα του Τάσου και της Γκόλφως με φόντο, το πολυτραγουδισμένο βουνό και καμάρι του Μωριά, τον Χελμό. «Η Γκόλφω» εξακολουθεί να συγκινεί και στις ημέρες μας το πλατύ λαϊκό κοινό, γι’ αυτό και θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του λαϊκού θεάτρου.

Να θυμίσουμε πως στο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με πρόταση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, Πρόεδρος ανέλαβε ο Πέτρος Βάης και Αντιπρόεδρος ο φιλόλογος Γιώργος Μαγιάκης.

Μέλη: Από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής, θα είναι η Μαριάννα Ανδριοπούλου, ο Μιχάλης Αναστασίου και η φιλόλογος Τζέλα Λάζαρη, η οποία είναι κόρη του εκλιπόντος Πατρινού ιστορικού Βασίλη Λάζαρη. Από την αντιπολίτευση, στο νέο ΔΣ του θεάτρου θα είναι η Μαριάννα Σταματιάδου, από τα παλαιότερα μέλη με μακρά θητεία, η Αναστασία Αντωνοπούλου και ο Θόδωρος Ντρίνιας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture