Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Δωρεάν νερό στην Πάτρα": Η fake είδηση κάνει τον γύρο του internet

"Δωρεάν νερό στην Πάτρα": Η fa...

Τι ισχύει;

«ΔΩΡΕΑΝ το νερό στην Πάτρα με απόφαση της δημοτικής αρχής, του κομμουνιστή δημάρχου Κώστα Πελετίδη», αυτή η «είδηση» κάνει εδώ και κάμποσο καιρό τον γύρο του διαδικτύου μετά δε τις δηλώσεις του βουλευτής της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι «το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό», οι σχετικές αναρτήσεις έχουν ενταθεί.

Αρκετοί μάλιστα χρήστες των μέσων κοινωνική δικτυώσεις φέρνουν σε αντιδιαστολή τον βουλευτή της ΝΔ με τον δήμαρχο Πατρέων θέλοντας να δείξουν τη διαφορά νοοτροπίας που τους διακατέχει.

 

Ωστόσο είναι σαφές ότι η πληροφορία που θέλει το νερό να διανέμεται στους δημότες Πατρέων δωρεάν δεν είναι αληθής και συνδέεται εσφαλμένα με την υπόθεση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου.

Το νερό στην Πάτρα τιμολογείται κανονικά ανάλογα με τα κυβικά που καταναλώνει στο σπίτι ή την επιχείρησή του ο κάθε κάτοικος, ανάλογα με την περιοχή όπου διαμένει ή δραστηριοποιείται, την οικονομική του και οικογενειακή τους κατάσταση κ.α..

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας περίπου το 70% των καταναλώσεων στην Πάτρα κυμαίνεται γύρω στα 50 με 60 κυβικά νερό το τετράμηνο. Για τέτοιες καταναλώσεις ο λογαριασμός σε ένα σπίτια φθάνει κατά μέσο όρο περίπου στα 15 με 20 ευρώ το δίμηνο. Ποσό σίγουρα χαμηλό όχι όμως μηδενικό.

ΔΕΙΤΕ το τιμολόγιο της Πάτρας: 

 

Σχολιάζοντας τα όσα γράφονται, ίσως και με ένα βαθμό ειρωνείας στο διαδίκτυο περί του δωρεάν νερού στην Πάτρα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ σημειώνει ότι «ίσως κάποιους να τους ενοχλεί το γεγονός ότι στην πόλη μας υπάρχει το πιο φτηνό νερό ενώ περίπου 7.000 οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό τους επωφελούνται από το κοινωνικό τιμολόγιο που είναι σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».

Επίσης αλήθεια είναι ότι η ΔΕΥΑΠ είναι εξαιρετικά ανεκτική απέναντι σε όσους οικιακούς καταναλωτές καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς αφού ακόμα και σε καθυστερήσεις ενός και πλέον έτους δεν προχωράει σε διακοπή υδροδότησης.

«Καταργήσαμε στην πράξη τις διακοπές ως μέτρο πίεσης και εκβιασμού αλλά τις χρησιμοποιούμε ως μέσο προσέγγισης με τους καταναλωτές. Με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούμε που παράλληλα στοχεύει στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από μεγάλους καταναλωτές είχαμε αύξηση των εσόδων της ΔΕΥΑΠ», επισημαίνεται σε σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.

Θυμίζουμε τέλος ότι οι κατηγορίες που εντάσσονται σε μειωμένο τιμολόγιο είναι οι εξής: Μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% καθώς και προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 67% που βαραίνουν τον υπόχρεο, εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και σιτιζόμενοι από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, Τρίτεκνοι-Πολύτεκνοι και οικογένειες που γειτνιάζουν με τον Βιολογικό Καθαρισμό και την Ξερόλακα και δικαιούχοι ΚΕΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις