Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Εκδήλωση "Πολιτισμός και νέες τεχνολογίες" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Εκδήλωση "Πολιτισμός και νέες τεχνο...

Την Παρασκευή 27/9/2019 στο πλαίσιο των Ευρωπαικών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019. Το γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει το Συμβούλιο της Ευρώπης ενώ βασικός στόχος του είναι η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υλικής και άυλης, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά.

Η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που είναι ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος, έχει διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο στίγμα εορτασμού για το 2019 με  θεματολογία «Τέχνες και Πολιτισμός».

Στο πλαίσιο αυτό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών σε συνεργασία με τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, τα δύο Τμήματα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γραφικές Τέχνες και Πολυμέσα» και «Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος » γιορτάζει τις  Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 με τίτλο «Πολιτισμός και Νέες Τεχνολογίες» με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 

•             5:30-6:30   3D LAB  Εργαστήριο Τρισδιάστατης Εκτύπωσης  στο Θόλο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών

 3D-Lab : Εισαγωγή στην Τρισδιάστατη Εκτύπωση  με την Ειρήνη Μαυρομμάτη, Αναπλ. Καθηγήτρια Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, Διευθύντρια  ΜΠΣ -Γραφικές Τέχνες Πολυμέσα μαζί με τη Σταυρούλα Σοκόλη, ΙΤΥΕ Διόφαντος.

•             6:30-7:00 Θεματική ξενάγηση στις Συλλογές του Μουσείου στην Ενότητα «Μουσείο-Πάτρα –Μνημείο» Γεωργία Μανωλοπούλου, ΜΑ μουσειολόγος

•             7:00-8:00 Ομιλία με  τίτλο «Ακουστική και Ηχοπροστασία  του ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών» στο Αμφιθέατρο του Μουσείου, του καθηγητή Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών Δρ. Ιωάννη Μουρτζόπουλου, Δ/ντή ΜΠΣ «Ακουστικός Σχεδιασμός  και Ψηφιακός Ήχος»  του ΕΑΠ.

*Επιμέλεια σχεδιασμού και υλοποίησης δράσης «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής κληρονομιάς 2019: Γεωργία Μανωλοπούλου, μουσειολόγος.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture