Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Το "Πολύτροπον" του Πατρινού Παν. Ανδριόπουλου σε παράσταση στο Πόρτο της Πορτογαλίας

Το "Πολύτροπον" του Πατρινού Π...

Συμπράττει με τον Israel Galvan στην παράσταση "La Fiesta" στις 27/9/2019

Το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» με υπεύθυνο τον Πατρινής καταγωγής μουσικολόγο, ιεροψάλτη και καθηγητή θεολόγο Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλος, θα συμμετάσχει στην παράσταση «La fiesta» του διάσημου χορογράφου και χορευτή φλαμένκο Israel Galvan, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, στο περίφημο Teatro Municipal do Porto της Πορτογαλίας.

Η συνεργασία του «Πολύτροπον» με τον Israel Galvan ξεκίνησε το 2017 στο πλαίσιο της documenta14 (Αθήνα και Kassel), στην παραγωγή «La farsa monea».

Αμέσως μετά, το «Πολύτροπον» συμμετείχε στη νέα παραγωγή του Israel Galvan, La fiesta, σε ευρωπαϊκή περιοδεία: Φεστιβάλ Grec Βαρκελώνης, Φεστιβάλ Αβινιόν Γαλλίας (9 παραστάσεις στο Παλάτι των Παπών), παραστάσεις στο Λουξεμβούργο και στο Μονπελιέ της Γαλλίας, κ.α.

Τώρα όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, συμπράττει και πάλι με τον Israel Galvan για μια παράσταση της «La fiesta» στην όμορφη πόλη Πόρτο της Πορτογαλίας.

Ο Ισπανός καλλιτέχνης Pedro Romero, που είχε την δραματουργική επεξεργασία της La Fiesta, έγραψε για την συμμετοχή του «Πολύτροπον»:

"Από την πολυτροπία των εργαλείων που οι άνθρωποι, σύμφωνα με τον Όμηρο, κατασκεύασαν για να αντιμετωπίσουν τη μοίρα των θεών, προέρχεται το όνομα του χορού βυζαντινών φωνών [«Πολύτροπον»], αυτού του ελληνικού χορού, του χορού μας. Πράγματι, μέσα στο υπόστρωμα του φλαμένκο, η φρυγική ή ελάσσων σκάλα, οι βυζαντινοί τόνοι και ηχοχρώματα πάντοτε έβρισκαν τον χώρο τους. Για μας, αυτές οι απηχήσεις κάνουν τις φωνές να ακούγονται φυσικές, κοντά στον κόσμο μας και τις κλίμακές μας, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά συνάμα και το αντίθετο μ’ αυτό που είναι η γιορτή (fiesta).

Συναντηθήκαμε ενώ ετοιμάζαμε την Documenta14 του Κάσσελ και, από την αρχή ήδη, οι φωνές τους εμπλούτισαν τις φωνές της γιορτής. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποτελούν τη γιορτή αλλά τoν άλλον εαυτό της, εσάς, εμάς, αυτούς που είναι εδώ, αυτούς που είναι εκεί. Όλους εμάς".

Το Byzantine Ensemble Polytropon αποτελείται από τους:

Παναγιώτη Ανδριόπουλο, Χαράλαμπο Καλαπανίδα, Roni Bou Saba και τον Δημήτρη Καραδήμα.

Με τη συμπαράσταση του Playground της Γιώτας Πεκλάρη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture