Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΙΝΑΛ κατά Σπηλιόπουλου για τον διορισμό του στον ΟΣΕ- Πέρασε από την Επιτροπή

ΚΙΝΑΛ κατά Σπηλιόπουλου για τον διορισμό...

Αποχώρησε από την Επιτροπή της Βουλής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

21:30 Η Επιτροπή πάντως έδωσε θετική γνώμη για τον διορισμό του κ. Σπηλιόπουλου. «Υπέρ» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ (10 βουλευτές), «κατά» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ 25 (7 βουλευτές) και «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση (2 βουλευτές).

 

19:15 Έκθετο αφήνει το Κίνημα Αλλαγής τον πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος με πρόταση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΣΕ. Ο κ. Σπηλιόπουλος παρουσιάστηκε σήμερα την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για ακρόαση, ωστόσο, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αποχώρησε από τη συνεδρίαση πολιτική συναλλαγή του Κώστα Σπηλιόπουλου με τη ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπηλιόπουλος στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές κατέβηκε ως «αντάρτης» κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του Απόστολου Κατσιφάρα, ενώ στο β’ γύρο υποστήριξε την υποψηφιότητα του Νεκτάριου Φαρμάκη.

«Έχουμε καταγγείλει ότι η σημερινή θέση είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής μεταξύ ΝΔ και κ. Σπηλιόπουλου που αφορούσε τις περιφερειακές εκλογές στη Δυτική Ελλάδα» είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων της Βουλής και πρόσθεσε ότι για τους λόγους αυτούς το κόμμα του δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία, καταψηφίζοντας την πρόταση της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι το ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι στον β' γύρο ο κ. Σπηλιόπουλος στήριξε τον νεοδημοκράτη υποψήφιο με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί ο μέχρι πρότινος περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος είχε και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, ο Κ. Σπηλιώπουλος αποκάλεσε «απολύτως αναληθή» κι «άδικη» την κατηγορία περί «συναλλαγής», υπενθυμίζοντας ότι η τότε ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον είχε αποκλείσει από τις λίστες το 2015 οδηγώντας τον εκτός κόμματος. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές συμμετείχε ως ανεξάρτητος υποψήφιος κι όχι ως «αντάρτης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις