Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Akapnos.gr: Η εφαρμογή που βρίσκει τα καταστήματα στα οποία δεν επιτρέπεται το κάπνισμα!

Akapnos.gr: Η εφαρμογή που βρίσκει τα κα...

Μετρά περισσότερους από 40.000 ακολούθους και μπαίνει και στην επιτροπή του Υπ. Υγείας για τον αντικαπνιστικό νόμο

 

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία επιφορτίζεται με το έργο της παραγωγής προτάσεων για την διευκόλυνση της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου και βελτιώσεων όπου κριθεί αναγκαίο συνέστησε το Υπουργείο Υγείας.

Ένα από τα έξι μέλη της Επιτροπής είναι ο Γιώργος Μπαλαφούτης, ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, κατ' επάγγελμα, αλλά και ιδρυτής του akapnos.gr, της εθελοντικής πρωτοβουλίας που έχει στόχο να προωθήσει και να επιβραβεύσει τα καταστήματα που δεν επιτρέπουν το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ψάχνουν ένα τέτοιο κατάστημα για να διασκεδάσουν.

Αυτό γίνεται μέσω μιας εφαρμογής που μπορεί κανείς να «κατεβάσει» δωρεάν στο κινητό του.

 

Το akapnos.gr ανακαλύπτει καταστήματα που είναι άκαπνα, μέσω πληροφοριών που λαμβάνει ή μέσω των εθελοντών που λαμβάνουν μέρος στην προσπάθεια, ελέγχει την πληροφορία και στο τέλος εάν την επιβεβαιώσει δίνει και πιστοποίηση.

Μόλις λάβουν την ειδοποίηση για το άκαπνο κατάστημα, τότε ξεκινά ο κύκλος της διερεύνησης από τους εθελοντές της ομάδας με αναζητήσεις σε social media, αλλά και επισκέψεις στο χώρο προκειμένου να ελεγχθεί το πώς είναι διαμορφωμένοι οι χώροι του καταστήματος και φυσικά εάν όντως είναι άκαπνο.

Μόλις βεβαιωθούν ότι το κατάστημα είναι άκαπνο και σε όλους τους κλειστούς χώρους τότε έρχονται σε επικοινωνία με το συγκεκριμένο κατάστημα προκειμένου να τους δώσουν μια γραπτή βεβαίωση ότι είναι άκαπνο και τέλος τους τοποθετούν στη λίστα.

Η σελίδα στο facebook μετρά ήδη 42.000 φίλους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις