Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο το βιβλίο "Εκείνος Εκείνη και το Μπριτζ"

Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο το βιβλίο &qu...

Είναι το 1ο μυθιστόρημα της γεννημένης στο Ναύπλιο, Ράνιας Καραΐσκου, η οποία ζει και εργάζεται στην Πάτρα

«Εκείνος Εκείνη και το Μπριτζ» τιτλοφορείται το βιβλίο της Ράνιας Καραΐσκου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Soap & θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση αυτή την  Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, στις 8.30 το βράδυ στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο γιατρός και «μπριτζέρ», Δημήτρης Κωστακιώτης και ο συγγραφέας Αντώνης Παπαϊωάννου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Τζούλια Ροδοπούλου, αρχιτέκτων-ηθοποιός.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το μπριτζ είναι ένα παιχνίδι τακτικής που απαιτεί αφοσίωση στους κανόνες του, υπομονή, επιμονή και καλή χημεία με το συμπαίκτη. Τα ίδια πάνω κάτω που ζητάει και το ερωτικό παιχνίδι. Κρυφά και φανερά χαρτιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, απογοητεύσεις, αλλά και ανατροπές, τεχνικές πολέμου με στόχο την επικράτηση, το «εγώ» και το «εμείς» κάνουν την παρτίδα, τόσο στο μπριτζ, όσο και στον έρωτα όλο και πιο ενδιαφέρουσα.

Θα μπορούσε να είναι μια ιστορία μπριτζ με φόντο τον έρωτα, αλλά ο έρωτας είναι πάντα πιο δυνατός για να μπει στο φόντο, έτσι προβάλλει ως κεντρικό θέμα με χρώματα ζωντανά και έντονα.

Μια δυνατή ιστορία αγάπης λοιπόν, ένας έρωτας που τελειώνει κι ένας άλλος που γεννιέται πιο δυνατός σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, το Ναύπλιο, γύρω από έναν όμιλο μπριτζ. Και στο μπριτζ υπάρχει πάντα νικητής. Στον έρωτα όμως;

*Η Ράνια Καραΐσκου έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ναύπλιο, αλλά λόγω της καταγωγής του πατέρα της πάντα διατηρούσε και διατηρεί δεσμούς με την Αρχαία Νεμέα και την ευρύτερη περιοχή της.

Ζει στην Πάτρα, όπου έχει ασκήσει το επάγγελμα της Πολιτικού Μηχανικού. Είναι η ψυχή και η δημιουργός της RaniaK. –  χειροποίητο φυσικό σαπούνι και καλλυντικά (www.raniak.gr).

Γνωρίζει 4 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά) ενώ μελετάει και Τούρκικα λόγω της αγάπης της για την καταγωγή των λέξεων που χρησιμοποιεί ο λαός μας. Έχει ιδιαίτερη έφεση στις καλές τέχνες και κυρίως στη ζωγραφική την οποία ασκεί και έχει παρακολουθήσει μαθήματα επί πενταετία στο Καλλιτεχνικό εργαστήρι του Δήμου Πατρέων πλάι σε σπουδαίους ζωγράφους (Κλεοπάτρα Δίγκα, Θανάσης Μακρής, Περικλής Γουλάκος) ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάριο ακουαρέλας στην Ισπανία με δάσκαλο τον εξαιρετικό του είδους Alvaro Castagnet από την Ουρουγουάη.    

Έχει κάνει τριετείς σπουδές κλασικής κιθάρας σε Ωδείο στην Πάτρα.

Ασχολείται με το αγωνιστικό μπριτζ. Το «Εκείνος, εκείνη και το μπριτζ» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture