Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ο sole mio: Γνωστές αθηναικές αλλά και πατρινές παρουσίες αποθέωσαν τον Bocelli στο Ηρώδειο

Ο sole mio: Γνωστές αθηναικές αλλά και π...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σας έχουμε φωτογραφίες και εντυπώσεις από τη συγκλονιστική βραδιά με την «ωραιότερη φωνή στον κόσμο»

Tέσσερα encore πρόσφερε ο διάσημος τενόρος Andrea Bocelli στο κοινό που κυριολεκτικά τον αποθέωσε στο κατάμεστο Ηρώδειο. Mετά από δίωρο πρόγραμμα στη sold out συναυλία- γεγονός του μήνα, μάγεψε άπαντες στηρίζοντας το ίδρυμα International Foundation for Greece (IFG) και προσφέροντας τα έσοδα  στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης για τα ελληνικά σχολεία καθώς και νοσοκομειακού εξοπλισμού. Μιλάμε για την αποκαλούμενη «ωραιότερη φωνή στον κόσμο» καθώς ο 60χρονος τυφλός σολίστ είναι ο  πιο αγαπημένος τενόρος διεθνώς σήμερα και βέβαια ένας από του σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Ο Bocelli ανέβηκε στη σκηνή  με τη συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ, την οποία διεύθυνε ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μαέστρους και μόνιμος συνεργάτης του, ο περίφημος Marcello Rota. Κάτω από τον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης, ερμήνευσε αγαπημένες άριες όπερας και οπερέτας, ιταλικές καντσονέτες αλλά και σύγχρονα pop ακούσματα. Από το «La Donna e mobile» έως το «What a wonderful world» και το «Canto della terra» έως το «Can’t help falling in love». Μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές με άρωμα Ελλάδας ήταν όταν ο  Bocelli υποδέχθηκε στη σκηνή τον Βασίλη Λέκκα, ο οποίος τραγούδησε σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση το τραγούδι «For a new sun/ Πάντα εδώ» σε μουσική του Pierpaolo Guerrini. Αμέσως μετά και μέσα σε ασταμάτητα χειροκροτήματα τραγούδησαν μαζί το θρυλικό «O sole mio»  και το μνημείο «σείστηκε». Τον Andrea Bocelli συνόδευσαν επίσης επί σκηνής η σοπράνο Paola Sanguinetti, η σολίστ στο βιολί Anastasiya Petryshak και η pop artist Ilaria Della Bidia. Η συναυλία αφιερώθηκε στη μνήμη του επιτίμου προέδρου του Ιδρύματος Franco Zeffirelli και του πρέσβη Καλής Θελήσεως του Ιδρύματος Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Παρόντες εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού στερεώματος. Μεταξύ των άλλων διακρίναμε: την υπουργό Πολιτισμού  Λίνα Μενδώνη, τους Βασίλη & Ευαγόρα Λεβέντη – Trustees του International Foundation for Greece, τον τηλεπαρουσιαστή Νίκο Αλιάγα, τον εφοπλιστή Ιωάννη Κούστα, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον πρέσβη της Νιγηρίας, τους Κατερίνα Παναγοπούλου, Μιχάλη Μπουδούρογλου, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Ντόρα Μπακογιάννη και Ισίδωρο Κούβελο, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, Μαρία Φαραντούρη και Τηλέμαχο Χυτήρη, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Κώστα Βαρώτσο, Αντώνη Οικονόμου, Άννα Παναγιωταρέα, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, Κώστα Καίσαρη, Μπέσσυ Λαιμού κ.α.

Από τα μέρη μας ήταν εκεί μεταξύ άλλων η Χριστιάνα Ροδοπούλου- Κάισαρη και οι φιλότεχνες συμπολίτισσες Ηρώ Κουνάβη, Αλίνα Τερζή, Εφη Πετρίτση, Σόφη Γεωργικοπούλου, Eλισάβετ Κατσιμπέρη. Θυμίζουμε πως το International Foundation for Greece (IFG) ιδρύθηκε στο Λονδίνο από το Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη με στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών.

 

Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να μη ρωτήσουμε εντυπώσεις από τις «δικές μας» κυρίες ανάμεσα στο ενθουσιώδες ακροατήριο της περασμένης Τετάρτης. Η φίλη της στήλης Αλίνα Τερζή μας ανέφερε λοιπόν: «Συμφωνω απόλυτα με την Celine Dion που εχει πει πως αν ο Θεος είχε φωνή θα ήταν ετσι! Πως ήταν μια μαγική βραδιά! Με ταξίδεψε η φωνή του, ήταν σαν να ζούσα παραμύθι!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View