Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Δεκαοκτώ ηλεκτρικά ποδήλατα θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους των Τρικάλων

Δεκαοκτώ ηλεκτρικά ποδήλατα θα κυκλοφορή...

Πανελλήνιο συνέδριο για τη Σύγχρονη Πόλη διοργανώνει ο δήμος Τρικκαίων

Μετά τα πέντε τετράτροχα και πέντε τρίτροχα οχήματα ελαφρού τύπου, ηλεκτρικά οχήματα κατηγορίας L6e και L2e, που εδώ και αρκετό καιρό έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους των Τρικάλων, 18 ηλεκτρικά ποδήλατα θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του προγράμματος ELVITEN στην πόλη. Τα ποδήλατα έχει προμηθεύσει η εταιρία S3Transportation με έδρα την Αγγλία και είναι το μοντέλο 2017 RADRHINO ELECTRIC FAT BIKE. Έχουν αυτονομία από 40 μέχρι 70 χιλιόμετρα, χρειάζονται 4-5 ώρες για μια πλήρη φόρτιση και η μέγιστη ταχύτητά τους είναι 25χμ/ώρα. Όπως και με τα υπάρχοντα οχήματα, στα ποδήλατα θα προστεθούν blackboxes, τα οποία προμηθεύει η εταιρία Kyburz με σκοπό να γίνει συλλογή στοιχείων της ηλεκτροκίνησής τους και να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία από το ELVITEN για την σχετική μελέτη.

Ο δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala A.E. λειτουργούν το Ευρωπαϊκό έργο ELVITEN (<font< p="">

color="#0000FF" size="3" face="Courier New Greek">http://www.elviten-project.eu<font< p="">

size="3" face="Courier New Greek">), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020». Το έργο στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης σαν εναλλακτικό είδος μετακινήσεων και των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs) όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις.

   Στα πλαίσια του έργου, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της e-Trikala A.E. Οδυσσέας Ράπτης, πραγματοποιούνται επιδείξεις-δοκιμές ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων περιορισμένης διάρκειας ενός έτους τόσο στα Τρίκαλα όσο και στις υπόλοιπες συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές πόλεις: το Βερολίνο, τη Γένοβα, τη Μάλαγα, τη Ρώμη και το Μπάρι.

   Ειδικότερα, στην πόλη των Τρικάλων δοκιμάζονται 10 συνολικά ηλεκτρικά οχήματα (5 τετράτροχα και 5 τρίτροχα οχήματα ελαφρού τύπου, κατηγορίας L6e και L2e αντίστοιχα,) της εταιρείας KYBURZ με έδρα την Ελβετία. Τα τρίκυκλα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρονται για κοινή χρήση στους προμηθευτές ελαφρών αγαθών, ενώ τα τετράκυκλα στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης. Επιπλέον, η χρήση τέτοιων οχημάτων υποστηρίζεται μέσω υπηρεσιών για την κράτηση οχήματος καθώς και μέσω εφαρμογών για τη συλλογή πόντων και την απολαβή ανταμοιβών. Όλα τα οχήματα είναι εφοδιασμένα με blackboxes που καταγράφουν στοιχεία κίνησης και κατανάλωσης με σκοπό την καταγραφή του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων την μελέτη της ηλεκτροκίνησης στις πόλεις.

   Πανελλήνιο συνέδριο για τη Σύγχρονη Πόλη

   Το 1ο συνέδριο για τη σύγχρονη και βιώσιμη πόλη διοργανώνει ο δήμος Τρικκαίων. Το συνέδριο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, συνδιοργανώνεται από τον δήμο Τρικκαίων και την e-Trikala A.E., στις 26, 27 & 28 Σεπτεμβρίου 2019, στον Μύλο Ματσόπουλου, όπου πραγματοποιείται ο Μύλος των Ξωτικών. Διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας. Σκοπός του συνεδρίου είναι να έρθει σε επαφή το σύνολο των νέων δημοτικών Αρχών της χώρας με τις υπάρχουσες πολιτικές και με άμεσα εφαρμόσιμες και λειτουργικές τεχνολογικές λύσεις.

   Στόχος του συνεδρίου είναι, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, να αναπτυχθούν πόλεις πιο φιλικές, λειτουργικές, σύγχρονες και ασφαλείς. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, η θεματολογία του συνεδρίου έχει συνδεθεί τόσο με την Αστική Ατζέντα της Ε.Ε., όσο και με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Επί τρεις ημέρες και με εννέα θεματικές συνεδρίες, πάνω από 40 ομιλητές θα δώσουν απαντήσεις και λύσεις για το πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε τις πόλεις του μέλλοντος.

    Ως ομιλητές έχουν προσκληθεί υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς που σχετίζονται άμεσα με την αυτοδιοίκηση, την τεχνολογία, τον πρωτογενή τομέα, την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα θέματα που αφορούν τον πολίτη και την πόλη. Επίσης, πρόεδροι, CEOs και στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται άμεσα με την καινοτόμα τεχνολογία, τις λύσεις για τη νέα γενιά, το μάνατζμεντ, τη σύγχρονη επιχείρηση. Η σχετική ιστοσελίδα, με πλήθος πληροφοριών, λειτουργεί ήδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση<font< p="">

color="#0000FF" size="3" face="Courier New Greek">http://restartmaicity.com/

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life