Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το πρωί σχολείο, το βράδυ delivery... και τώρα στο Πανεπιστήμιο!

Το πρωί σχολείο, το βράδυ delivery... κα...

Δύο νεαροί Αιγιώτες τα κατάφεραν παρά τις αντιξοότητες

Το «ποτέ δεν είναι αργά» παίρνει σάρκα και οστά σε δύο 24χρονους αιγιώτες, τον Γιάννη Στρατίκη και τον Σταμάτη Πλάτανο που, τελειώνοντας το Γενικό Λύκειο πριν λίγα χρόνια, άρχισαν να δουλεύουν delivery σε διάφορες τοπικές επιχειρήσεις για το μεροκάματό τους. Οι δουλειές του ποδαριού όμως τους κούρασαν, θέλησαν να δώσουν στον εαυτό τους μια νέα ευκαιρία και πριν δύο χρόνια κάθισαν ξανά στα θρανία, αυτή τη φορά του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, για να φοιτήσουν στη Β’ και τη Γ’ Λυκείου, να πάρουν το πτυχίο Ειδικότητας και παράλληλα να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες ως υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ το απόγευμα συνέχισαν να εργάζονται κανονικά. Κι όχι μόνο τα κατάφεραν αλλά μπήκαν και στις σχολές που ονειρεύονταν:

Ο Γιάννης στη σχολή Αστυφυλάκων συγκεντρώνοντας 17440 μόρια και ο Σταμάτης στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού με 15920 μόρια!

Σημειωτέον πως μετά την αποφοίτησή τους από το Γενικό Λύκειο, με αρκετά χαμηλό βαθμό, δεν είχαν ξανά καμία επαφή με διάβασμα ή μελέτη, μέχρι που ξανακάθισαν στα θρανία.

«Αφού τα καταφέραμε εμείς, όλοι μπορούν να τα καταφέρουν, αρκεί να έχουν θάρρος και να μην εγκαταλείψουν το όνειρό τους» σημειώνουν μιλώντας στο filodimos.gr οι δύο φίλοι και πλέον φοιτητές και συνεχίζουν:

«Ήταν βέβαια μια αρκετά δύσκολη και απαιτητική προσπάθεια, γιατί έπρεπε παράλληλα με το σχολείο και το διάβασμα, να δουλεύουμε για να καλύπτουμε τα έξοδα μας, όμως όλα πήγαν καλά και καταφέραμε να πιάσουμε τους στόχους μας... Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές μας που στάθηκαν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, στοιχηματίζοντας πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τέλος, θα θέλαμε να παροτρύνουμε και άλλους νέους να μην εγκαταλείπουν και προσπαθούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις