Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Την Τετάρτη στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο ο Ιωάννης Μπαλαφούτης & οι dRom

Την Τετάρτη στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομε...

Στο Βήμα Νέων Καλλιτεχνών στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου - Είσοδος 5 ευρώ

Με κυρίαρχα στοιχεία τη μελωδικότητα των παραδοσιακών ήχων, από τον εξαιρετικό μουσικό Ιωάννη Μπαλαφούτη και την εκφραστικότητα των Βαλκανικών ρυθμών με το ξεχωριστό μουσικό σχήμα dRom, ολοκληρώνεται την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9 το βράδυ, το πρόγραμμα της ενότητας Βήμα Νέων Καλλιτεχνών του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που πραγματοποιείται στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη.

Ο Ιωάννης Μπαλαφούτης, συμμετέχει στην εκδήλωση παρουσιάζοντας τον προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Γέρμα», ο οποίος περιέχει δέκα οργανικούς σκοπούς και δύο μελωδίες στη φόρμα του τραγουδιού που είναι όλα πρωτότυπες δικές του συνθέσεις. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δίσκος φιλοξενείται στην μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Οι dRom οι οποίοι είναι το κύριο σχήμα έκφρασης για τον Θάνο Σταυρίδη τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν στις συναυλίες τους μουσικές κυρίως και τραγούδια από́ τη Βαλκανική́. Μουσικές ευχάριστες και ζωντανές που ταξιδεύουν το κοινό́ από́ τον καιρό́ που οι μελωδίες αυτές ήταν αποκλειστικότητα των τσιγγανών μέχρι τις μέρες μας.

Ένα ταξίδι από́ την Ήπειρο προς το Βουκουρέστι, με ενδιάμεσες στάσεις στη Θεσσαλονίκη, τα Σκοπιά, τη Σοφία, το Βελιγράδι και πάλι πίσω, με πολύ κέφι και ενέργεια. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις αποσπούν πάντα τα καλύτερα σχόλια, αφού πάντα καταλήγουν σε μια έκρηξη μουσικής ενέργειας. Στην Πάτρα ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή τους περιοδεία η οποία είχε μεταξύ άλλων σταθμούς στην Κύπρο, στη Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη αλλά και στο Burgas, τη Sofia, και το Κumanovo.

dRom

Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν, πλήκτρα

Γιάννης Καρακαλπακίδης: ηλεκτρ. κιθάρα

Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλεκτρ. μπάσο

Χρήστος Τάσιος: κρουστά

Γενική Είσοδος: 5€.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture