Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημόσια ΙΕΚ - Η λύση γι αυτούς που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο

Δημόσια ΙΕΚ - Η λύση γι αυτούς που δεν π...

Ξεκινούν οι αιτήσεις

Η επόμενη μέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας είναι η δυσκολότερη για τα παιδιά τα οποία δεν εισήχθησαν πουθενά ή μπήκαν σε σχολές οι οποίες δεν τους ενδιαφέρουν και δεν θέλουν να πραγματοποιήσουν αυτές τις σπουδές.

Τα τελευταία χρόνια ένας πολύ μεγάλος αριθμός νέων ακολουθεί τη λύση των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής κατάρτισης (ΔΙΕΚ), καθώς αυτά διαθέτουν σύγχρονες ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας αλλά και επειδή οι σπουδές  είναι δωρεάν. Οσοι εχουν την οικονομική δυνατότητα ακολουθούν το δρόμο των ιδιωτικών ΙΕΚ, τα οποία έχουν δίδακτρα.

Οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες είναι Ειδικός Μηχανογράφησης Λογιστηρίου, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής, Ειδικός Προσχολικής Αγωγής, Δραστηριοτήτων, Δημιουργικότητας και Έκφρασης , Τεχνικός Αερίων Καυσίμων, και Κομμωτής - Τεχνικός Περιποίησης Κώμης.

Φέτος, οι αιτήσεις των υποψήφιων σπουδαστών στα δημόσια ΙΕΚ θα γίνονται δεκτές από τις 2 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ιστοσελίδα https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/index. Για την υποβολή της είναι απαραίτητος ο αριθμός ΑΜΚΑ, τον οποίο, όσοι δεν έχουν, μπορούν να εκδώσουν στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις σπουδές, τα δικαιολογητικά, τις ειδικότητες και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα υποβολής αιτήσεων. Για να μάθουν οι υποψήφιοι το αποτέλεσμα της αίτησής τους, θα πρέπει να κάνει μπουν στο σύστημα, με το ίδιο email με το οποίο υπέβαλαν αίτηση.

Αν είναι επιτυχόντες, θα πρέπει να προσέλθουν για έλεγχο των δικαιολογητικών και εγγραφή μέσα στην προθεσμία που θα ανακοινωθεί. Μετά το τέλος αυτής της «πρώτης φάσης» εγγραφών, θα γίνει νέα επιλογή για την κάλυψη των κενών θέσεων που μπορεί να προκύψουν.

 Η επιλογή αυτή βασίζεται στους επιλαχόντες της αρχικής  επιλογής σύμφωνα με τα μόρια τους, τις προτιμήσεις-επιλογές τους και το πλήθος των κενών θέσεων ανά τμήμα που έχουν μείνει μετά την ολοκλήρωση των αρχικών εγγραφών.

Στην ίδια ιστοσελίδα θα βγει νέα ανακοίνωση όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν το αποτέλεσμα της «δεύτερης φάσης».

Οι νέοι επιτυχόντες καλούνται στη συνέχεια  για εγγραφή εντός καθορισμένης προθεσμίας. Μετά το πέρας της ανακοινώνεται η έγκριση λειτουργίας των νέων τμημάτων Α' εξαμήνου και αρχίζει η κατάρτιση.

*Με στοιχεία από ethnos

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις