Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιορίστηκαν οι φωτιές σε Μανωλάδα και Κέρκυρα

Περιορίστηκαν οι φωτιές σε Μανωλάδα και Κέρκυρα

Έγιναν ρίψεις νερού και από άερος

19:15 Σε περιορισμό τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στη Νότια Κέρκυρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος, η φωτιά που έκαιγε χορτολιβαδική γη εξελισσόταν μεταξύ τριών μικρών χωριών της Νότιας Κέρκυρας.

Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και πολιτικές αρχές του τόπου, προχώρησε προληπτικά στην εκκένωση των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν οι άνδρες της Πυροσβεστική Υπηρεσίας με συνδρομή από αέρος τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρίζος, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους.

 

16:30 Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κρητικά Λευκίμμης στην Κέρκυρα με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης δυο γειτονικών χωριών. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το startmediacorfu που επικαλείται επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας , Νικολέτα Πανδή, τονίζεται πως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι .


Σύμφωνα με την ίδια θα διατεθούν και δυο πούλμαν του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για να μετακινήσουν τους κατοίκους. Στην Κέρκυρα έρχονται και καναντέρ για την κατάσβεση της φωτιάς καθώς λόγο των ανέμων είναι αδύνατη η συνδρομή των Πεζετέλ.

 

Η φωτιά άρχισε στις 15.15 από το Νεοχώρι στην Κέρκυρα, καίει αγροτικές εκτάσεις και πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκτείνεται πάρα πολύ γρήγορα.

 

Πηγή: newsit, startmediacorfu, kerkyrasimera, corfutvnews, enimerosi

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Υπό τον έλεγχο των πυροσβεστών τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε γεωργική και χορτολοβαδική έκταση στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμε και το ελικόπτερο έρικσον. Στο σημείο παραμένουν 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Επίσης, πυρκαγιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελείται από 18 οχήματα, 26 άνδρες κι ένα πεζοπόρο τμήμα με 13 πυροσβέστες. Στο έργο κατάσβεσή της μετέχουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, πριν από λίγο, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος για εγκαταστάσεις διαφόρων εταιρειών, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της φωτιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν αυτή την ώρα 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κρητικά της Κέρκυρας. Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας, σε 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3 Α/Φ, 2 PZL και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρο. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 29 #πυροσβέστες, 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 5 άτομα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις