Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων ανακοινώνει στη συνάντηση με τον Μακρόν ο Μητσοτάκης

Μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων ανακο...

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται στην επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι από τη σύζυγό του Μαρέβα

Συνάντηση με τον Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα έχει σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας από το Παρίσι κύκλο συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος θα συνοδεύεται από την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας καθώς γνωρίζονται από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομίας, ενώ είχαν συναντηθεί και όταν ο κ. Μακρόν επισκέφθηκε τη χώρα μας. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με πολλά από τα στοιχεία της ευρωπαϊκής ατζέντας του Εμανουέλ Μακρόν, όπως ο κοινός προϋπολογισμός και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, ενώ θα στηρίξει και την πράσινη ατζέντα του Γάλλου Προέδρου και θα προτείνει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή ώστε να ενισχυθεί και να αποκτήσει μόνιμες δομές ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ο πρωθυπουργός θα απευθύνει κάλεσμα στους Γάλλους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ενώ αναμένεται να συνοδεύσει την πρόσκλησή του με δέσμευση για άμεση μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Παράλληλα θα θέσει και στον Πρόεδρο Μακρόν το αίτημα για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021. Αναμένεται μάλιστα να το επαναλάβει την επόμενη εβδομάδα στην συνάντηση που θα έχει με την Καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο.

Στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Μακρόν θα τεθούν και τα θέματα της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, σε συνδυασμό με τη σταθερότητα και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημειώνεται ότι στην ελληνική αποστολή στο Παρίσι συμμετέχει και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις