Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στη Βενετία η πρεμιέρα του "Ενήλικοι στο δωμάτιο" με τον Αλ. Μπουρδούμη ως Αλέξη Τσίπρα

Στη Βενετία η πρεμιέρα του "Ενήλικο...

Πιθανόν να βρεθεί στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του βραβευμένου με Όσκαρ Κώστα Γαβρά και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα κάνει την πρεμιέρα της η νέα ταινία του πολυβραβευμένου Ελληνογάλλου κινηματογραφικού δημιουργού με καταγωγή από την Αρκαδία, Κώστα Γαβρά με τίτλο «Ενήλικοι στο δωμάτιο», η οποία βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού οικονομικών και νυν επικεφαλής του κόμματος Μέρα 25 & εκλεγμένου βουλευτή Γιάνη Βαρουφάκη για το πρώτο 6μηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και όσα ακολούθησαν με την περίφημη διαπραγμάτευση, στις αρχές Ιουλίου, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Η ταινία αυτή του Κώστα Γαβρά που αναμένεται με ενδιαφέρον, με το σενάριο να έχει βασιστεί στο πολυσυζητημένο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ της Βενετίας και όπως μάθαμε κάποιοι εκ των ηθοποιών που παίζουν όπως ο Αχαιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης που υποδύεται στο φιλμ τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να δώσουν το παρών στην λαμπερή πρεμιέρα στην Κινηματογραφική Μόστρα της Βενετίας. Μέρος της ταινίας γυρίστηκε στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων ηθοποιών ενώ τα υπόλοιπα γυρίσματα έγιναν στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.

 «Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης του «Ζ» και του «Αγνοούμενου» Κώστας Γαβράς κατά την έναρξη των γυρισμάτων.

Το 76o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί φέτος από τις 28 Αυγούστου έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να βρεθεί στη Βενετία αν και έχει ένα βασικό εμπόδιο που είναι οι υποχρεώσεις της περιοδείας της μεγαλεπήβολης παράστασης «Προμηθέας Δεσμώτης» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη όπου παίζει και κρατά το ρόλο του Κράτους.

Το βιβλίο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» από τις εκδόσεις Πατάκη). Τον Γιάνη Βαρουφάκη κάνει στην ταινία ο Χρήστος Λούλης ενώ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέλαβε να υποδυθεί ο Ούλριχ Τούκουρ, ένας έμπειρος και εξαίρετος ηθοποιός, ο οποίος είχε κλέψει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του στα φιλμ «Οι Ζωές των Άλλων», «Λευκή Κορδέλα», ενώ με τον Κώστα Γαβρά έχει ξανασυνεργαστεί στο «Αμήν», στο «Τσεκούρι» και στον «Παράδεισο στη Δύση». Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο σπουδαίος Γιώργος Αρβανίτης, γνωστός και από τη χρόνια συνεργασία του με τον αξέχαστο Θεόδωρο Αγγελόπουλο ενώ την πρωτότυπη μουσική του φιλμ έχει γράψει ο Οσκαρικός αλλά και βραβευμένος με Grammy και BAFTA ελληνικής καταγωγής συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά.

Η φωτ. Μπουρδούμη και Γαβρά είναι από την "Καθημερινή".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight