Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει η Παναγία Ελεούσα στην Πιτίτσα

Πανηγυρίζει η Παναγία Ελεούσα στην Πιτίτσα

Την Κυριακή στην Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Tον Δεκαπενταύγουστο πανηγυρίζει και η γυναικεία ιερά μονή της Παναγίας Ελεούσης στην Πιτίτσα και ήδη όπως διαβάσαμε την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, στην Θεία λειτουργία παρέστη και χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ο κ. Χρύσανθος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θαύμα των πεντακισχιλίων τονίζοντας ότι η Εκκλησία διακονεί και  τρέφει τον κόσμο δια των Αγίων μυστηρίων της Αγίας μας Εκκλησίας. Τα Ιερά μυστήρια δόθηκαν από τον Κύριο στην Εκκλησία Του για να μπορεί ο άνθρωπος να φυτευτεί στον κήπο της ζωής.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης ευχήθηκε στην Γερόντισσα του μοναστηριού, Μακαρία και στην  αδελφότητά της,  να έχουν ψυχοσωματική υγεία και να συνεχίζουν να έχουν τις πόρτες του μοναστηριού ανοικτές, εις τρόπον ώστε οι προσκυνητές να ενισχύονται και να ενδυναμώνονται στον προσωπικό και πνευματικό  τους αγώνα και ευχήθηκε στους πιστούς, να έχουν πάντοτε πλουσία τη σκέπη της Παναγίας μας στη ζωή και τις οικογένειές τους.

Για τη Δευτέρα 12/8 το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιερά αγρυπνία από τις 21.00 έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα όπου θα ψαλούν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, στις 18.30 το απόγευμα, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και ηγούμενος του μοναστηριού των Αγίων Πάντων στο Βελιμάχι της Τριταίας.

Ανήμερα την Πέμπτη 15/8/2019 το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Με το πέρας της Θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Ελεούσης του Κύκκου ενώ το απόγευμα στις 18.30 θα ψαλεί μεθεόρτιος εσπερινός στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις