Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το κτίριο της Νομικής- Κόντρα για τα 5,5εκ. ευρώ

Πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το ...

Κατά τάχθηκε η παράταξη Φαρμάκη

Πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας η πρόταση της πλειοψηφίας για έγκριση 5,5εκ. ευρώ που προορίζονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την μελέτη και την κατασκευή κτιρίου Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Και τούτο παρά την ξεκάθαρη πλέον βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταργήσει την ίδρυση της Σχολής. Την πρόταση καταψήφισε η παράταξη του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη ο οποίος ουσιαστικά αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας για το θέμα ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι η ίδρυση της Σχολής είναι μια ιστορική κατάκτηση και πρόσθεσε πως θα είναι πολιτικό λάθος η κατάργησή της από την κυβέρνηση. «Δεν δίδονται ξανά τέτοιες ευκαιρίες.

Με τη σημερινή απόφαση ολοκληρώνουμε το χρέος μας, ως προς την διεκδίκηση. Δεν πρόκειται για ένταξη έργου αλλά για πρόταση. Πρόκειται για μια σωστή και ορθολογική διαδικασία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του κ. Φαρμάκης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί ένα τόσο σημαντικό χρηματικό πόσο εφόσον αναμένεται να ψηφιστεί η κατάργηση της Νομικής και πρόσθεσε ότι τα 5,5εκ ευρώ μπορεί να λείψουν από άλλα έργα που μπορεί να είναι πιο αναγκαία και χρήσιμα για την περιοχή.

Πάντως εκ της πλειοψηφίας αναδείχθηκε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο με την απόφασή του θα προτείνει την ένταξη στο αρμόδιο Υπουργείο το οποίο και θα έχει τον τελικό λόγο και απόφαση.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις