Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Κυριακή στο Γηροκομειό τα Εγκώμια της Παναγίας

Την Κυριακή στο Γηροκομειό τα Εγκώμια της Παναγίας

Η ιερά ακολουθία θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου

Όπως ήδη ανήγγειλε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος κι όπως είδαμε και στις σχετικές ενημερωτικές αφίσες που έχουν βγει, αυτή την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 ο κ.κ. Χρυσόστομος θα παραστεί στην ιερά μονή Παναγίας Γηροκομήτισσας τόσο το πρωί στην Θεία λειτουργία όσο και το απόγευμα στις 7 όπου για μία ακόμη χρονιά θα τελεστεί η ξεχωριστή και υποβλητική θρησκευτική εκδήλωση όπου θα ψαλούν με κατάνυξη και ευλάβεια τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μαζί με τον κ.κ. Χρυσόστομο στην ιερά αυτή ακολουθία που θα λάβει χώρα στον περίβολο του Καθολικού του μοναστηριού, θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, ο ηγούμενος του μοναστηριού, αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χατζής καθώς και πολλοί ακόμη ιερείς και ψάλτες.

Μετά το πέρας των εγκωμίων είθισται να γίνεται περιφορά του Θείου σκηνώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου με τους πιστούς να ραίνουν με ροδοπέταλα. Πλήθος κόσμου αναμένεται να συρρεύσει στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Γηροκομήτισσας που στέκει αγέρωχο στον καταπράσινο λόφο με θέα όλη την Πάτρα. Η Ιερά Μονή του Γηροκομείου ως γνωστόν πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο και πολλοί Πατρινοί και όχι μόνο αναμένεται να ανηφορίσουν τόσο την Τετάρτη 14/8 το απόγευμα και το βράδυ όσο και ανήμερα την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 για να προσκυνήσουν.

Να θυμίσουμε πως τα Εγκώμια της Παναγίας ψάλλονται κάθε χρόνο στην ιερά Μονή Γηροκομείου και αποτελούν ποίημα του αοιδίμου Μητροπολίτου Πατρῶν Διονυσίου, από τό ἔτος 1541!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις