Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Ένα Μουσικό ταξίδι στην ποίηση, με την Κλαούντια Ντελμέρ στη Ζήρια

Ένα Μουσικό ταξίδι στην ποίηση, με την Κ...

Το βράδυ της Τετάρτης 7 Αυγούστου 2019 στο προαύλιο του πέτρινου αρχοντικού του ποιητή Γιάννη Κουτσοχέρα

Μία από τις ομορφότερες εκδηλώσεις του φετινού Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί σε έναν ειδυλλιακό, μαγευτικό χώρο στην Άνω Ζήρια, με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και την αύρα του βουνού.

Πρόκειται για την εκδήλωση με τίτλο "Μουσικό ταξίδι στην ποίηση" που θα γίνει την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, στις 9:30 το βράδυ, σε έναν ατμοσφαιρικό και ιστορικό χώρο, στο προαύλιο του πέτρινου αρχοντικού σπιτιού του ποιητή Γιάννη Κουτσοχέρα.

Ο Γιάννης Κουτσοχέρας υπήρξε μία πολυσχιδή προσωπικότητα όχι μόνο για το γραφικό χωριό της Ζήριας αλλά και για όλη την περιοχή της Ανατολικής Αχαΐας. Ήταν νομικός, ποιητής, λογοτέχνης και πολιτικός που αποτέλεσε τον πρέσβη της Ελλάδας στον οργανισμό ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1985 έως και το 1988, ενώ ήταν και ευρωβουλευτής το 1981.

Στα γράμματα είχε ξεχωρίσει με το έργο του για το οποίο τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, με το Μεγάλο Βραβείο Παγκόσμιας Ποίησης το 1970 και το Βραβείο Ευρώπης το 1985. Ήταν σύζυγος της Λένα Ν. Στρέφη.

Η ποίηση του Γιάννη Κουτσοχέρα, είχε ως κυρίαρχα στοιχεία της τον έντονο λυρισμό της, την ευαισθησία της, την μουσικότητα στους στίχους, ενώ μέσα από το έργο του ποιητή διακρίνεται η λατρεία του για τον ελληνισμό, σε ένα κοσμικό και οικουμενικό επίπεδο. 

Στην εκδήλωση αυτή που θα γίνει την Τετάρτη θα τραγουδήσει η εξαιρετικά ταλαντούχα τραγουδίστρια Klaudia Delmer, συνοδευόμενη από τους κιθαρίστες Ηλία Κατελάνο, Γιώργο Θεοφανίδη και Πάτροκλο Γρυλλή ενώ την εισαγωγή σε αυτή την υπέροχη μουσική βραδιά θα κάνει η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Άνω Ζήριας.

Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση του Διεθνούς Ιδρύματος Γ. Κουτσοχέρα και Λ. Στρέφη - Κουτσοχέρα, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Άνω Ζήριας, με την ευγενική υποστήριξη της ΔΗΚΕΠΑ. Οι φίλοι της μουσικής, των τεχνών και των γραμμάτων θα έχουν έτσι την ευκαιρία να απολαύσουν μία όμορφη βραδιά, υπό το φως της αυγουστιάτικης σελήνης, σε ένα από πιο ωραία χωριά της ανατολικής Αχαΐας, σε μία περιοχή που αυτές τις μέρες σφύζει από ζωή.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture