Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάνω από 800 θεατρόφιλοι χειροκρότησαν την "Ρένα" στο Αρχαίο Ωδείο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάνω από 800 θεατρόφιλοι χειροκρότησαν τ...

Η ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας & της Αριστεράς μέσα από τα μάτια μίας πόρνης που υποδύθηκε η Υρώ Μανέ

Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνώρισαν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens Pride Parade. Η Ρένα τους κάλεσε σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της  μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και τραγούδια ολόκληρου του 20ου αιώνα».

Η «Ρένα», η ηρωίδα από το ομώνυμο πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ, βγήκε από τις σελίδες και- επί σκηνής πλέον- διηγείται τη θυελλώδη ζωή της αλλά και παράλληλα όλη την σύγχρονη ελληνική ιστορία από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έως σήμερα.

Είναι η βιογραφία μιας γυναίκας που δούλευε ως πόρνη αλλά αγάπησε συντρόφους πραγματικά. Η παράσταση «Ρένα» σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη που χειροκροτήθηκε θερμά από κοντά 800 θεατές το βράδυ της Πέμπτης 1η Αυγούστου 2019 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, δεν βασίστηκε μόνο στο επάγγελμα της βασικής ηρωίδας. Καθώς περιγράφει τη ζωή της η Ρένα αναμειγνύεται και με τα εκάστοτε ιστορικά γεγονότα από τον μεσοπόλεμο μέχρι και το Πολυτεχνείο, μία εύθραυστη ισορροπία που όπως φάνηκε, αποδείχθηκε επιτυχημένη και «πέρασε» στο κοινό ενώ το μήνυμα της παράστασης, «χρειάζεται να μετρήσουμε τους νεκρούς μας για να προχωρήσουμε, αρκεί να μην βαφτούμε από το αίμα τους, να μην κουβαλήσουμε τα μίση και τα πάθη τους», χειροκροτήθηκε από το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας.

Τη Ρένα υποδύθηκε η αγαπητή ηθοποιός Υρώ Μανέ, σ’ ένα προσωπικό υποκριτικό στοίχημα που απέβη επιτυχημένο. Σε ένα κατάμεστο λοιπόν Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών όπου παίχθηκε η παράσταση, παρευρέθηκε και η σκηνοθέτιδα του έργου Νικαίτη Κοντούρη, η οποία όπως και η Υρώ Μανέ φωτογραφήθηκαν με τον πρόεδρο και πολιτιστικό σύμβουλο του 38ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο. Μαζί με την Υρώ Μανέ έπαιξαν και οι Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου ενώ επί σκηνής συμμετείχαν και οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος.

Ανάμεσα στο κοινό που απόλαυσε την παράσταση "Ρένα" ήταν ο Θανάσης Κούστας και η ηθοποιός Βάσω Σακελλάρη.

Το 38ο Φεστιβάλ Πάτρας κάνει τώρα μία μικρή ανάπαυλα για να επανέλθει δριμύτερο στις 21/8 πάντα στο Αρχαίο Ωδείο με τη φιλοξενία της παράστασης «Toc Toc» με τον Κώστα Σπυρόπουλο.

*Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture