Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Οι δεσμεύσεις μας για μείωση της φορολογίας, γίνονται πράξη...»

Άγγελος Τσιγκρής: «Οι δεσμεύσεις μας για...

Σύμφωνα με τον Βουλευτή της ΝΔ, οι μειώσεις στη φορολογία αφορούν 6,4 εκατομμύρια φορολογούμενους

Με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή για άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ και των φορολογικών συντελεστών, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε λίγες μέρες από σήμερα, με το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, γίνονται πράξη οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις για άμεση μείωση φορολογίας, του ΕΝΦΙΑ και των φορολογικών συντελεστών. Αυτό σημαίνει ότι αντί για το 2020, η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, θα φανεί σε λίγες εβδομάδες στα εκκαθαριστικά 6,4 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων.

Συγκεκριμένα στα εκκαθαριστικά που θα σταλούν τον Αύγουστο:

-Για τις μικρές ιδιοκτησίες η μείωση θα είναι 30% – Για τις μεσαίες περιουσίες η μείωση θα είναι 20%, κάτι που αφορά όλη τη μεσαία τάξη.

– Για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία (με αξία άνω του 1 εκατ. ευρώ) η μείωση θα είναι 10%. Με το ίδιο νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, βελτιώνεται και η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο. Βασικός στόχος είναι να μπουν στη ρύθμιση περισσότεροι και να παραμένουν σε αυτήν. Και αυτό θα γίνει με μικρότερη ελάχιστη μηνιαία δόση, ευνοϊκότερα κριτήρια υπαγωγής και κίνητρα παραμονής στη ρύθμιση. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός:

– Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ. – Το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%.

– Διευρύνεται η ρύθμιση και μπορούν να υπαχθούν σε αυτή όλες οι επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή έως 1 εκατ. ευρώ.

– Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.

– Θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο δημόσιο. Από την άλλη μεριά, με το δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή το Σεπτεμβρίο:

- Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις στο 20% σε δύο φάσεις: τον Σεπτέμβριο θα ψηφισθεί η μείωση από το 28 στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 και για τα μερίσματα από 10% στο 5%. - Αναστέλλεται ο ΦΠΑ στην οικοδομή και ο φόρος υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις.

- Καθιερώνεται έκπτωση φόρου 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.

- Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ πέφτει από το 22% στο 9%, ενώ μειώνεται και ο ανώτατος.

- Καταργούνται σταδιακά η Εισφορά Αλληλεγγύης και το Τέλος Επιτηδεύματος. - Σταδιακά μειώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές από 20% στο 15%, και ο ΦΠΑ περιορίζεται από το 13% στο 11% και από το 24% στο 22%.

Η μέχρι σήμερα φορολογική αφαίμαξη των Ελλήνων φορολογούμενων, οδήγησε σε οικονομικό μαρασμό τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια νέα και ελπιδοφόρα αρχή, για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική. Αυτό θα γίνει με τη συνέπεια λόγων και έργων…»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις