Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Χριστίνα Ιωάννου στο thebest.gr: Από τα ερτζιανά της Πάτρας στο τραγούδι

Χριστίνα Ιωάννου στο thebest.gr:  Από τα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η Πατρινή ερμηνεύτρια και άλλοτε ραδιοφωνική παραγωγός είναι πάντα πίσω από ένα μικρόφωνο

Η φωνή της είναι γνώριμη και η ίδια βρίσκεται διαρκώς πίσω από ένα μικρόφωνο. Είτε βρίσκεται στον ραδιοφωνικό αέρα της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, είτε τραγουδά στην Αθήνα. Η Χριστίνα Ιωάννου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα μιλά στο thebest.gr για τις παιδικές αναμνήσεις της, για την εποχή που έκανε ραδιόφωνο με έντεχνη μουσική αλλά και για το τραγούδι με το οποίο ασχολείται εδώ και 20 χρόνια. Από την Πάτρα, στην Αθήνα και από τις μουσικές επιλογές στην ερμηνεία. Μαζί ανοίγουμε το άλμπουμ της πορείας της και τη γνωρίζουμε λίγο καλύτερα.

 

Τι κρατάς από την για την Πάτρα των παιδικών και νεανικών σου χρόνων…

 Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει στις γειτονιές του Ζαβλανίου, της οδού Ρόδου και Γούβας-Πυροσβεστείου!!Να εξερευνούμε τα βουνά της περιοχής, να παίζουμε κρυφτό, κυνηγητό, στρατιωτάκια ακούνητα..όλα αυτά τα παιχνίδια της τότε εποχής…και τη φωνή της μητέρας μου (δυνατή και έντονη)να με φωνάζει να γυρίσω γιατί κάποιες φορές με έχανε , έλειπα με τις ώρες…

 Η μουσική έχει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή σου. Σε θυμόμαστε να κάνεις ραδιοφωνική εκπομπή με έντεχνη μουσική… Τι θυμάσαι από εκείνη την εποχή;

Το ραδιόφωνο ήταν και είναι μεγάλη αγάπη!!Το studio 20 και ο Παναγιώτης Βλαχάκης μου έδωσαν την πρώτη ευκαιρία ερασιτεχνικά να κάνω τα πρώτα μου βήματα και ο Νίκος Ελευθερίου πίστεψε σε μένα και με πρότεινε στο ΡΑΔΙΟ Γ ξεκινώντας επαγγελματικά πια και τον ευχαριστώ!

Μετά συνέχισα στον ΩΜΕΓΑ FM για λίγο μέχρι που έφυγα για την Αθήνα. Από εκείνα τα χρόνια κρατάω το μεράκι ,την αγάπη, την ανιδιοτέλεια ,την αγνότητα, το όνειρο, και την καλοσύνη συναδέλφων με η χωρίς την ευρύτερη έννοια που γνώρισα και συνεχίζω να εκτιμώ ακόμα. Οι δύσκολες στιγμές στο ραδιόφωνο όπως και στη ζωή ήταν και είναι μαθήματα και εμπειρίες...

Εδώ και χρόνια είσαι στο χώρο του τραγουδιού. Πώς και πότε προέκυψε αυτός ο δρόμος;

Το τραγούδι ήταν και είναι ανάγκη ψυχής και τρόπος έκφρασης για μένα  οπότε μονόδρομος.  Με διάλεξε.. Δεν θα γλίτωνα…από μικρή ήμουν μ ένα τρανζιστορακι στο χέρι να τραγουδώ μέρα νύχτα όποιο τραγούδι μου άρεσε. Είναι η ίδια η ζωή, στοιχήματα που βάζω με τον εαυτό μου και άλλοτε τα κερδίζω άλλοτε όχι, είναι ψυχοθεραπεία, λύτρωση, χαρά, πόνος .20 χρόνια στο χώρο και κάθε φορά ανακαλύπτω νέα όρια..χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι όλα ρόδινα.

Ποιες συνεργασίες  ξεχωρίζεις;

Τις συνεργασίες που με πηγαίνουν ένα βήμα πιο μπροστά κάθε φορά με ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική  αυτή καθαυτή και τα δώρα που φέρει μαζί της και δεν αναλώνονται σε ίντριγκες κ.τ.λ.

Tι αισθάνεσαι και τι επιδιώκεις όταν τραγουδάς;

Προσπαθώ όσο μπορώ να αντιμετωπίζω το κάθε τραγούδι σαν ένα μικρό ρόλο και να μπαίνω μέσα του. Να βιώνω το κάθε συναίσθημα και να το μεταφέρω στον κόσμο. Θέλω να ερμηνεύω όχι μόνο να τραγουδάω. Θα ήμουν ανειλικρινής αν έλεγα ότι το καταφέρνω πάντα. Η αποδοχή και η αγάπη που εισπράττω μου δείχνουν ότι είμαι σε καλό δρόμο.

Είναι στιγμές που βαριέσαι;

Όταν νιώθω ότι μένω στάσιμη και επαναλαμβάνομαι χωρίς ουσία.

 

Ποιες εκπτώσεις έχεις αναγκαστεί να κάνεις στον αγώνα και για την επιβίωση σε αυτό τον χώρο ειδικά στα χρόνια της κρίσης;

Εκπτώσεις που δεν θίγουν τον δικό μου κώδικα ηθικής και των ανθρώπων που είναι δίπλα μου σαν συνεργάτες.

Ποιο τραγούδι θα ήθελες να έχεις ερμηνεύσει πρώτη;

Μπορώ να σου πω με ποιο τραγούδι έχω (κολλήσει) αυτό το διάστημα και θα ήθελα να το έχω πει…Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ  του  Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ. είναι αμέτρητα αυτά που αγαπώ και θα ήθελα να έχω τραγουδήσει.

Tι σε κάνει ευτυχισμένη;

Να μπορώ να ονειρεύομαι, να ερωτεύομαι και να είναι υγιείς οι δικοί μου άνθρωποι

Tι ονειρεύεσαι;

Σε προσωπικό επίπεδο να μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ με ουσία και προσήλωση!Σε συλλογικό επίπεδο, έναν κόσμο με παιδεία και ελευθερία με την πραγματική έννοια των λέξεων.

Τι φοβάσαι;

Το θάνατο ψυχικό και σωματικό

Τι σε θυμώνει;

Η αδικία και το ψέμα

Τι σου δίνει ελπίδα;

Ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παλεύουν πραγματικά για έναν καλύτερο κόσμο, ο καθένας από τον τομέα του..

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight