Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσονας Φωτήλας: "Η εξαγγελία για την ίδρυση Νομικής στην Πάτρα ήταν ψηφοθηρική"

Ιάσονας Φωτήλας: "Η εξαγγελία για τ...

Τι είπε στην Υπουργό Παιδείας ο Αχαιός Βουλευτής

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας έχει ανάγκη από ουσιαστική ενίσχυση είπε στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο βουλευτής της ΝΔ στην Αχαϊα Ιάσονας Φωτήλας στη συνάντηση που είχαν στο Υπουργειο Παιδείας και χαρακτήρισε τις εξαγγελίες για την ίδρυση της Νομικής «ψηφοθηρικού τύπου ασκήσεις επί χάρτου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Φωτήλα για τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας:

«Το ζήτημα ουσιαστικής ενίσχυσης της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Πάτρα, με βάση τις δυνατότητες και τα υπαρκτά πλεονεκτήματα της περιοχής, είχε την ευκαιρία να συζητήσει κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας.

Ο κ. Φωτήλας, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε υπουργεία, προκειμένου να θέσει τα ζητήματα της περιοχής, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως καθώς και με την Υφυπουργό, κ. Σοφία Ζαχαράκη, όπου τέθηκε επί τάπητος η απτή ανάγκη ενίσχυσης του Πανεπιστημίου της πόλης, όχι με προεκλογικού και ψηφοθηρικού τύπου «ασκήσεις επί χάρτου» όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση με το θέμα της Νομικής, αλλά με ουσιαστικές δράσεις και ενέργειες. Επίσης, ο κ. Φωτήλας έθεσε το ζήτημα πλήρους αλλαγής πορείας και αναβάθμισης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, το οποίο επί ΣΥΡΙΖΑ γνώρισε μερικές από τις «χειρότερες ημέρες» του, ενώ ακόμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα Πειραματικά/ Πρότυπα Σχολεία της πόλης καθώς και άλλα ζητήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από την πλευρά τους, τόσο η κ. Κεραμέως όσο και η κ. Ζαχαράκη, εξέφρασαν την πρόθεση να στηρίξουν με κάθε δυνατότητα που υπάρχει την δημόσια εκπαίδευση στην περιοχή και να δομήσουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα, απεγκλωβισμένο από κρατικίστικες και ιδεοληπτικές αντιλήψεις».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις