Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προγραμματικές: Η πρώτη «μάχη» Μητσοτάκη – Τσίπρα απόψε στη Βουλή

Προγραμματικές: Η πρώτη «μάχη» Μητσοτάκη...

Πώς θα κινηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινά σήμερα στις 7 το απόγευμα, αντί στις 6 όπως είχε αρχικά ανοικωθεί, στην Ολομέλεια η τριήμερη διαδικασία της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Της ομιλίας του πρωθυπουργού αναμένεται να ακολουθήσει κύκλος ομιλιών των έξι εισηγητών και στη συνέχεια θα πάρουν τον λόγο οι πρόεδροι των ΚΟ της μειοψηφίας, με πρώτο τον τέως πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματική αντιπολίτευση Αλέξη Τσίπρα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην εναρκτήρια ομιλία του αναμένεται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας, του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, της παιδείας, της υγείας και της ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κινηθεί σε δύο βασικούς άξονες: ο πρώτος είναι η εφ’ όλης της ύλης αντιπολίτευση και ο δεύτερος η υπεράσπιση των κυβερνητικών πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να καυτηριάσει τις επιλογές των νέων υπουργών, που όπως έχει ήδη πει, φτιάχνουν κυβέρνηση σε λογική «ανώνυμης εταιρείας», ενώ θα αναφερθεί και στα θέματα του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ

Την Κυριακή και την Δευτέρα, τις προγραμματικές δηλώσεις θα αναγνώσουν ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του, οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί. Θα παρεμβάλλονται ομιλίες βουλευτών από όλα τα κόμματα, όπως εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών.

Η τριήμερη διαδικασία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Της ψηφοφορίας, θα προηγηθεί ο κύκλος των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις