Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το προφίλ του νέου Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα

Το προφίλ του νέου Προέδρου της Βουλής Κ...

Ο Ηπειρώτης που ανδρώθηκε πολιτικά δίπλα στον Αβέρωφ

Αν δει κανείς τον Κώστα Τασούλα από μακριά, θα δει τη φυσιογνωμία ενός παλαιάς κοπής Δεξιού πολιτικού. Το προφίλ του, μοιάζει αυστηρό και ο συνδυασμός παντελόνι με μπλέιζερ παραπέμπει σε πολύ κλασικές στυλιστικές γραμμές.  

Πολιτικός με καθαρό αστικό υπόβαθρο, με μεγάλη ευρυμάθεια, ευγένεια και σεβασμό για τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Ένας παραδοσιακός Ηπειρώτης, μιας και εκλέγεται επί συναπτά έτη βουλευτής Ιωαννίνων. Είχε, δε, από πολύ μικρός την ευκαιρία να μαθητεύσει ως ιδιαίτερος γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ. Ο κ. Τασούλας ανδρώθηκε πολιτικά δίπλα στον Αβέρωφ, ο οποίος με τη σειρά του τον θεωρούσε «τον γιο που δεν απέκτησε», όπως έχει πει η μια από τις δύο κόρες του εκλιπόντος πολιτικού.

Ο κ. Τασούλας είναι ακόμα και σήμερα διαχειριστής ενός μέρους του αρχείου του κ. Αβέρωφ.

Στα…ευτράπελα της Βουλής συγκαταλέγεται το ότι σχεδόν ζητά τον λόγο «επί προσωπικού», όταν ακούγεται κάτι που θίγει την παρακαταθήκη του Αβέρωφ. Το έκανε με ζέση την περίοδο της συζήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογούσε λέγοντας ότι, ουσιαστικά, ο Αβέρωφ μιλούσε για «μακεδονική γλώσσα».

Πέραν της ιστορικής παρακαταθήκης του Ευάγγελου Αβέρωφ, όμως, ο κ. Τασούλας είναι και εξαιρετικά νομομαθής, ενώ είναι, αυτή τη στιγμή, εις εκ των παλαιοτέρων κοινοβουλευτικών.

Κλήθηκε από τη ΝΔ, πριν από αρκετούς μήνες, να αναλάβει την εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή ως εισηγητής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και εκεί συνεργάστηκε στενά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τασούλας, άλλωστε, είναι από τους πολιτικούς που χαιρετά και τον χαιρετάνε οι πάντες στους διαδρόμους της Βουλής. Αυτό, άλλωστε, μαρτυράται και το ρεκόρ ψήφωνπου έλαβε για την προεδρία της βουλής.

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής, δε, έχει ένα ακόμα ξεχωριστό χαρακτηριστικό: το φλεγματικό και ενίοτε δολοφονικό του χιούμορ.

Ο κ. Τασούλας είχε γενέθλια την Τετάρτη 17 Ιουλίου-την ίδια μέρα με την Άνγκελα Μέρκελ.

*με στοιχεία από reader.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις